DOKAZANO NAMEŠTANJE: FSS drastično kaznio klubove izbacivanjem u beton ligu
Foto: Reuters

Dolijali prevaranti

DOKAZANO NAMEŠTANJE: FSS drastično kaznio klubove izbacivanjem u beton ligu

Fudbal -
Utakmica između ekipa malog fudbala Mungosi i SAS bila sumnjiva, a odluke Saveza nedvosmisleno ukazuju da je bila "štelovana"

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije drastično je kaznila futsal klubove Mungosi i SAS, što nedosmisleno ukazuje da je njihov međusobni duel Prve lige bio namešten.

Oba kluba prebačena su u najniži stepen takmičenja, stoji u saopštenju Disciplinske komisije FSS.

Takođe, predstavnici oba kluba Miloš Denić (Mungosi) i Mihajlo Nadeždin (SAS), kao i trener Mungosa Aleksandar Milenović (gostujuća ekipa nije imala trenera ovom prilikom), kažnjeni su zabranom vršenja funkcija u fudbalu u periodu od dve godine.

Prethodno, komesar za takmičenje je registrovao utakmicu postignutim rezultatom 8:9 u korist ekipe SAS, ali joj nisu dodeljeni bodovi, kao što ni golovi nisu upisani u gol-razliku i na listu strelaca.

Podsetimo, sumnju je izazvalo to što su od 37. do 40. minuta igrači oba tima postigli ukupno pet autogolova, a prednjačio je Milosavljević s tri pogotka u sopstvenu mrežu za 60 sekundi. Meč nije imao takmičarski značaj, a na sve to, jedna od najpoznatijih svetskih kladionica ima u ponudi uživo klađenje na utakmice Prve futsal lige Srbije.

Utakmica je odigrana 4. maja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track