(FOTO) NAJOMRAŽENIJI NA NOU KAMPU: Ronaldo i Figo došli na glasanje za predsednika Barselone
Foto: Reuters

Kakva ludost

(FOTO) NAJOMRAŽENIJI NA NOU KAMPU: Ronaldo i Figo došli na glasanje za predsednika Barselone

Fudbal -
Svi u katalonskom klubu su bili šokirani kada su se na izborima pojavili glasači u dresovima Real Madrida

Kristijano Ronaldo i Luis Figo glasali su na predsedničkim izborima u Barseloni!

Zvuči nemoguće da se dvojica najomraženijih fudbalera pojave na "Nou Kampu", ali je istinito!

U subotu su u Barseloni održani izbori, na kojima je Đosep Marija Bartomeu ponovo izabran za predsednika. Na izborima glasaju svi članovi kluba, što podrazumeva i veliki broj navijača sa članskim kartama, od kojih su dvojica došla da obave svojhu dužnost u dresovima Real Madrida (?!) sa imenima Kristijana Ronalda i Luisa Figa!

To je ludost i hrabrost te dvojice, čak i za sredinu kakva je na "Nou Kampu". Jer, navijači Barselone važe za mirne, ali na pomen Ronalda ili Figa, koji je 2000. godine upravo iz Katalonije prešao u "kraljevski klub", počinvši neoprostiv greh, krv im udara u glavu i postaju agresivni, što se više puta u prošlosti pokazalo. Ipak, "lažni Portugalci" su u subotu prošli bez problema.

Na kraju, ta dvojica navijača su objasnili da su tako obučeni došli na glasanje jer su izgubili opkladu.

Inače, novi-stari predsednik Bartomeu će još šest godina biti na čelu katalonskog kluba, zahvaljujući tome što je na izborima pobedio bivšeg prvog čoveka kluba Đoana Laportu. Na mestu predsednika Bartomeu je od januara prošle godine kada je preuzeo funkciju od Sandra Roselja, koji je podneo ostavku posle skandala vezanog za transfer Nejmara iz Santosa.

Za Bartomeua se očekivalo da će pobediti na predsedničkim izborima, ali je mnoge iznenadila razlika između njega i drugih kandidata. Bartomeu je osvojio 54,63 odsto glasova članova kluba, ispred Laporte sa 33,03 odsto...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track