ZVEZDAN TERZIĆ: Policija me nije saslušavala
Foto: Nemanja Pančić

Afera o nameštanju fudbalskih utakmica

ZVEZDAN TERZIĆ: Policija me nije saslušavala

Fudbal -
Dao sam pismenu izjavu samo komesaru za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije Milivoju Mirkovu da tokom utakmice OFK Beograd -Crvena zvezda nisam ulazio u svlačionice, kaže generalni direktor Crvene zvezde u ostavci
Zvezdan Terzić potvrdio je za portal Kurir da ga policija, bar do sada, nije saslušavala u okviru predistražnog postupka koji se vodi zbog navodnog nameštanja fudbalskih utakmica na osnovu krivične prijave koje su podneli FSS i Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije „Transparentnost“ iz Trstenika.
- Niko me nije zvao iz policije, a ne znam da li uopšte nešto istražuju i u kojoj je to fazi. Ja sam dao pismenu izjavu samo komesaru za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije Milivoju Mirkovu da tokom utakmice OFK Beograd -Crvena zvezda nisam ulazio u svlačionice. A što se tiče ostalih utakmica koje se proveravaju a odnose na OFK Beograd, one su odigrane kada ja već nisam bio na čelu tog kluba.- kaže Terzić, generalni direktor Crvene zvezde u ostavci.
Policija istražuje sedam utakmica Superlige, 10 klubova, OFK Beograd čak tri puta, a Crvena zvezda i Partizan po jednom. Mečevi koji se nalaze pod lupom iz sezone 2015/16. su OFK - Zvezda 2:6 (2:0) i Partizan - Metalac 4:0 (3:0), a iz sezone 2014/15. jesu Spartak - Donji Srem 3:2 (0:1), Borac - Novi Pazar 1:0 (0:0), Radnički (KG) - Radnički (N) 1:2 (0:0), Donji Srem - OFK Beograd 4:0 (1:0) i OFK Beograd - Borac 1:0 (0:0).
Naš izvor iz policije kaže da još nije sigurno da li će Zvezdan Terzić uopšte i biti saslušan u MUP-u.
- Predmet je vrlo obiman, pitanje je kada će pripadnici Uprave kriminalastičke policije, koji rade na ovom slučaju, završiti predistražni postupak. Kada završimo svoj deo posla ceo predmet ćemo predati nadležnom tužilaštvu, koje će verovatno u daljem postupku pozvati i Terzića. - kažu u MUP-u Srbije.
s. vojinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track