ČANAK POSLE MEGE: Izuzetno značajna pobeda, ali i ne toliko
Foto: ABA LIGA

Reakcija

ČANAK POSLE MEGE: Izuzetno značajna pobeda, ali i ne toliko

Košarka -

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak rekao je da je pobeda protiv Mega Bemaksa bila značajna, ali da "u nekom drugom smislu i nije", s obzirom da plasaman crno-belih u plej-of ABA lige ne zavisi direktno od njih.

"Pobeda je izuzetno značajna, ali i u nekom drugom smislu nije. Mi moramo da idemo ;od utakmice do utakmice, na to nas obavezuje dres Partizana, ali publika koja je došla na utakmicu koja ima i nema rezultatski značaj. Pun Pionir i odmah druga reakcija igrača", rekao je Čanak novinarima posle utakmice.

Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu sa 89:73 u 19. kolu ABA lige. Crno-beli su ovom pobedom ostali u trci za plej-of regionalnog takmičenja.

"Što se tiče nastavka sezone, mi moramo da pokušamo da dobijemo, da igramo najbolje moguće, jer nas obavezuje dres Partizana. Zadovoljan sam pristupom ovoj utakmici i kako je odigrana u taktičkom smislu", kazao je Čanak.

Trener košarkaša Mega Bemaksa Dejan Milojević rekao je da je njegova ekipa "bila u grču usled dobre atmosfere" u dvorani Aleksandar Nikolić i da je to uzrok ubedljivog poraza.

"Nismo uspeli da sprovedemo stvari koje smo dogovorili. Imao sam dosta igrača u ekipu koji nikada nisu igrali u ovakvoj atmosferi, koja je zaista bila sjajna. Bili su impresionirani time i nisu pružili svoju najbolju igru. Pravi pokazatelj je loš procenat slobodnih bacanja, četiri pogodjena iz 15 pokušaja u prvom poluvremenu, a na kraju 11 od 25, što je zaista 'kriminalno'. Ništa drugo nije razlog, osim tog grča", rekao je Milojević novinarima posle utakmice.

"Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi. Bili su od početka do kraja bolji, kontrolisali su meč od početka do kraja. Mi smo u finišu uspeli da msnjimo zaostatak na 10 poena i možda je postajala šansa da se vratimo, ali smo ponovo dopustili da se odlepe. Moramo da zaboravimo ovaj meč i da se spremimo za sledeće mečeve i Kup, gde moramo biti bolji nego večeras", kazao je Milojević.

Kurir sport / Beta

Foto: ABA liga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track