PRIPREME ZA RIO: Košarkašice Srbije putuju u Francusku na turnir
Foto: KSS

Francuska i Japan rivali

PRIPREME ZA RIO: Košarkašice Srbije putuju u Francusku na turnir

Košarka -

Evropske šampionke košarkaške reprezentativke Srbije okupiće se prvi put od februara meseca i kvalifikacija za Evrobasket 2017 u prvoj fazi priprema za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Izabranice Marine Maljković u četvrtak rano ujutro putuju u Francusku, gde će odigrati dve utakmice, protiv domaćina u reprizi prošlogodišnjeg finala Evropskog šampionata i najboljeg tima Azije – Japana, koji je poput Srbije već kao kontinentalni šampion overio kartu za Rio.

– Vrlo je teško pronaći adekvatnog rivala, s obzirom na to da će se tek u junu igrati poslednji kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, pa smo oberučke prihvatili poziv da učestvujemo na ovom događaju. Ovog leta čeka nas nekoliko akcija, u kojima ćemo se pripremati za Olimpijske igre. Naš cilj je da iz svake utakmice izvučemo nešto pozitivno, što može da nam pomogne u Riju – istakla je srpska selektorka.

Marina Maljković ne može da računa na Sonju Petrović i Anu Dabović, koje su nedavno započele sezonu u ženskom NBA, a za ovu priliku produženi odmor su dobile pojedine igračice kojima su se tek završile naporne sezone.

Turnir u Francuskoj će se igrati u dvorani Žan Buin u Anžeu. U četvrtak je na programu utakmica Francuska – Japan. Srbija će se u petak sastati sa Japanom, a repriza prošlogodišnjeg finala iz Budimpešte na programu je u subotu, 28. maja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track