DESETA POBEDA CRNO-BELIH: Partizan ubedljiv u derbiju protiv Metalca
Foto: KK Partizan

11. kolo Superlige

DESETA POBEDA CRNO-BELIH: Partizan ubedljiv u derbiju protiv Metalca

Košarka -
Tim Duška Vujoševića od samog starta stekao ogromnu prednost i rutinski priveo meč kraju

Košarkaši Partizana savladali su kao gosti u derbiju 11. kola Superlige Srbije Metalac u Valjevu rezultatom 80:62 (24:10, 22:13, 17:23, 17:16).

Crno-beli su ostvarili deseti trijumf čime su obezbedili najmanje drugo mesto uoči plej-ofa. Metalac je doživeo peti poraz, ali će sačuvati treću poziciju i posle ovog kola.

U timu Partizana 11 igrača se upisalo u listu strelaca. Najefikasniji su bili Andrić sa 14 poena (4 trojke), Murić sa 12, Milutinov 11 (14 skokova), Milosavljević sa 10 i Mačvan sa devet poena (9 skokova).

Kod domaćina jedini dvocifreni bio je Ljubičić sa 10 poena, po devet su postigli Jeremić i Kutlešić.

TOK MEČA

Metalac je počeo meč sa petorkom Malešević, Majstorović, Jevtović, Ljubičić i Rakićević. Partizan u sastavu Tepić, Murić, Milutinov, Milosavljević, Mačvan.

Partizan je sjajno ušao u meč, poveo sa 9:2 i 11:4 posle četiri minuta igre.

Serijom 7:0 crno-beli su u 8. minutu stigli do prednosti 18:6. Razigran je Dragan Milosavljević koji je postigao šest poena u uvodnim minutama.

Posle tajm-auta domaćeg tima Milosavljević je postigao nova dva poena za svoj tim i najveće vođstvo 20:6, da bi sa linije penala seriju crno-belih prekinuo Janković.

Poenima Murića Partizan je prvu četvrtinu rešio u svoju korist rezultatom 24:10.

Partizan je vezao tri trojke, od kojih dve Andrić, prethodno Mačvan, pa crno-beli u 14. minutu stižu do 21 poena viška - 35:14.

Jeremić je u 15. minutu postigao prvu trojku za domaći tim, ali Metalac ne uspeva ozbiljnije da smanji zaostatak.

Trećom trojkom na meču Mihailo Andrić je postavio konačnih 46:23 na kraju prvog poluvremena.

Početak trećeg perioda nije doneo bitne promene. Domaćin pokušava šutem da napravi seriju, ali Partizan održava prednost.

U poslednjih deset minuta Partizan ulazi sa 17 poena viška - 63:46.

Metalac je uspeo sredinom poslednje četvrtine da smanji na 16 poena zaostatka (52:68) posle poena Ljubičića pod prekršajem, ali su crno-beli odgovorili sa pet vezanih poena. Partizan ofanzivnim skokom uspevada održava rezultat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track