NA SRBIJU SA POSEBNIM MOTIVOM: Bivši Delfin Marko Petković želi finale sa našim vaterpolistima
Foto: EPA

PROMENIO REPREZENTACIJU

NA SRBIJU SA POSEBNIM MOTIVOM: Bivši Delfin Marko Petković želi finale sa našim vaterpolistima

Ostali sportovi -

Vaterpolo reprezentativac Crne Gore Marko Petković do nekih od najvećih uspeha u reprezentativnoj karijeri stigao je noseći kapicu Srbije, zaključno sa zlatom u Svetskoj ligi 2011. godine.

Specijalni izveštač Kurir sporta iz Budimpešte: Gojko Filipović

Nakon toga ga više nije bilo u našem nacionalnom timu, pa odnedavno nosi kapicu Crne Gore.

- Biće bi donekle neobično ako se sretnemo sa Srbijom, ali verujem da će na mojoj strani biti još veći motiv i da će to biti samo dodatni plus za mene - kaže Petković, a na pitanje zašto Srbija predstavlja dodatni motiv odgovara:

- To je malo duža priča, nećemo sad o tome. Ne mogu o tome, preduga je priča šta se sve dešavalo. Poslednji put sam igrao 2011, ali ja sam uvek imao veliki motiv da se pokažem i u klupskom vaterpolu kada sam igrao protiv ekipa čiji sam ranije bio član. Voleo bih da se sastanemo sa Srbijom, pogotovo što mislim da to može da se desi tek u finalu, pa da motiv bude i još veći.

foto: Kurir Sport/Gojko Filipović

Uslovima koje ima u novoj reprezentaciji Petković je veoma zadovoljan, a prija mu i što Crnogorci nemaju ulogu favorita na ovom svetskom prvenstvu.

- Ovde se dobro radi, lepo sam se uklopio, odličan odnos sa trenerom i u ekipi. Ne postoje neka prevelika očekivanja jer smo nova ekipa, ali svi imamo svoje snove. Priželjkujemo to finale, da li sa Srbijom ili možda još bolje sa Mađarskom jer će tribine biti krcate, a atmosfera sjana. Idemo korak po korak pa dokle stignemo. Definitivno je Srbija favorit, makar do finala sa nama. To bi bilo lepo!

UNIQA zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

(Kurir.rs/Gojko Filipović, Foto: EPA, Kurir sport/Gojko Filipović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track