PITALI STE SE KAKO: Ovako će tokom Evropskog prvenstva u vaterpolu izgledati Arena
Foto: Waterpolo World

Rešenje

PITALI STE SE KAKO: Ovako će tokom Evropskog prvenstva u vaterpolu izgledati Arena

Ostali sportovi -
To će biti prvi put u istoriji najveće dvorane u ovom delu Evrope, da se u njoj postavlja bazen i održavaju takmičenja u vodenim sportovima

Srbija će od 10. do 23. januara naredne godine biti domaćin kontinentalnog šampionata u vaterpolu, a ekipa selektora Dejana Savića će trofej braniti u beogradskoj Kombank areni.

To će biti prvi put u istoriji najveće dvorane u ovom delu Evrope, da se u njoj postavlja bazen i održavaju takmičenja u vodenim sportovima, a sada se pojavila maketa, koja pokazuje kako će Arena tada izgledati.

Izvršni direktor Svetske plivačke federacije Paolo Frihneht je prilikom nedavne posete Srbiji rekao da je ovaj model uspešno primenjen na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima u Danskoj, a na isti način biće organizovano i kontinentalno prvenstvo koje se ovog leta održava u Berlinu.

Šampionat Evrope čiji će domaćin 2016. godine biti Beograd, ujedno će biti i kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre koje se iste godine održavaju u Rio de Žaneiru. To će biti najveće evropsko takmičenje u vaterpolu koje je ikad održano, jer će se, po prvi put, u muškoj konkurenciji takmičiti 16, a u ženskoj 12 nacionalnih timova.

Beograd je organizaciju EP u vaterpolu dobio u konkurenciji gradova poput Berlina, Ljubljane, Istanbula i Stokholma.

Ovako će izgledati Arena od 10 - 23. januara, ali sa punim tribinama ;) !!! #LetsPlayWaterpolo #waterpolo #Beograd

Posted by Kombank Arena on четвртак 14. мај 2015.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track