Savić za Kurir: Rađen je ostao deo ekipe
Foto: Dado Đ

Selektor Srbije progovorio

Savić za Kurir: Rađen je ostao deo ekipe

Ostali sportovi -
Tek ćemo videti kako će sve izgledati kad se svi okupimo. U vezi sa tim održaćemo i sastanak - rekao je selektor reprezentacije Srbije

Vaterpolisti Srbije su počeli uvodni deo priprema, a posle dugo vremena među „delfinima“ neće biti Nikole Rađena, koji je suspendovan jer je na doping testu bio pozitivan na kokain.

- Verujem da njegov izostanak neće mnogo poremetiti atmosferu. Svi smo profesionalci i znamo da će on uvek biti deo ove ekipe. Tek ćemo videti kako će sve izgledati kad se svi okupimo. U vezi sa tim održaćemo i sastanak - rekao je za Kurir selektor reprezentacije Srbije Dejan Savić.Savić se osvrnuo i na finansijsku neizvesnost koja i dalje drma trofejni sport.

- Najgore je kad se nešto ne zna, i to je najveći problem i to lomi psihu. Ništa nije poznato ni kad je u pitanju regionalna liga, a i opstanak klubova koji imaju najveće probleme - jasan je selektor.

Svetska federacija plivačkih sportova (FINA) suspendovala je Rađena zbog pozitivnog doping testa na kokain posle utakmice sa Španijom u Svetskoj ligi.

"FINA je suspendovala srpskog vaterpolistu Nikolu Rađena usled doping pozitivnog rezultata na metabolite kokaina, nespecifičnog stimulansa iz grupe S.6 Liste zabranjenih sredstava. Zaprećena kazna za upotrebu nespecifičnih supstanci je četiri godine zabrane takmičenja a za procesuiranje ovog slučaja u prvom stepenu odgovorna je FINA“, objavila je Antidoping agencija Srbije.

Rađen je prvobitno poručio da se neće oglašavati do okončanja doping postupka, a zatim je zbog velikog interesovanja javnosti odlučio da napiše otvoreno pismo u kome je istakao da mu je posebno žao što je izneverio porodicu i saigrače.

"Tačno je da su nalazi na doping testu bili pozitivni, i da mi od strane FINA sledi suspenzija. Tokom svoje dugogodišnje karijere i najvećih sportskih uspeha, bio sam preko 20 puta testiran, i svi doping testovi, osim poslednjeg, bili su negativni. Prihvatam odgovornost za svoje postupke i svestan sam posledica koje će uslediti, ali se iskreno nadam, da ću biti u prilici da se ponovo vratim vaterpolu. Napravio sam grešku koju ću ispraviti, a prvi korak na tom putu je da grešku priznam.

Posebno želim da istaknem, da mi je žao što sam uneo nemir u svoju porodicu, što sam izneverio saigrače, trenere i što sam razočarao ljubitelje vaterpola. Međutim, nadam se da ću mojim budućim angažovanjem, ponovo pridobiti njihovo poverenje."(P. G.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track