Štajner: Brazil će biti dobar domaćin OI
Foto: Oks.org.rs

Šef misije tima Srbije u Riju 2016

Štajner: Brazil će biti dobar domaćin OI

Ostali sportovi -
Štajner je prethodnih dana boravio u Rio de Žaneiru na sastanku šefova Misija, koji domaćin Olimpijskih igara tradicionalno organizuje godinu dana uoči početka takmičenja

BEOGRAD - Šef misije tima Srbije za Olimpijske igre u Riju 2016. godine Damir Štajner rekao je da će Brazil spremno dočekati 31. letnje olimpijske igre.Štajner je prethodnih dana boravio u Rio de Žaneiru na sastanku šefova Misija, koji domaćin Olimpijskih igara tradicionalno organizuje godinu dana uoči početka takmičenja.

"Opšti utisak je da je grad ušao u olimpijsko raspoloženje i da se u gradu može osetiti olimpijska atmosfera. Olimpijski park još nije potpuno gotov, ali su očekivanja da će sve biti gotovo u prvom kvartalu naredne godine, s tim što se već sada vidi da će Olimpijski park izgledati impresivno" rekao je Štajner.On je posebno bio oduševljen izgledom Olimpijskog sela."Olimpijsko selo je 90 odsto gotovo i verovatno će biti najlepše selo koje je ikada napravljeno za neke Olimpijske igre, a zanimljivo je i da će prvi put jedno olimpijsko selo imati izlaz na plažu. Verujem da će se sportisti tamo osećati sjajno", dodao je Štajner.Delegacije nacionalnih olimpijskih komiteta prilikom boravka u Brazilu imale su priliku da obiđu sve takmičarske objekte i upoznaju se sa aspektima organizacije.

"Mislim da će sportisti uživati u prvim Igrama u Južnoj Americi. Imali smo prilike da obiđemo sve sportske objekte i da vidimo kako teku pripreme na terenu, a obavili smo i jedan broj sastanaka sa ljudima koji su odgovorni za različite aspekte organizacije, kako bismo što bolje pripremili logistiku i boravak naše delegacije u Riju", rekao je Štajner.Na Olimpijskim igram u Riju, za razliku od prethodnih izdanja, kajakaši i veslači biće smešteni u Olimpijskom selu sa ostalim sportistima i takmičiće se praktično u centru grada."Ovoga puta kajakaši i veslači imaju izuzetan objekat za trening i takmičenje na centalnoj lokaciji u srcu grada na Lagoji. Mislim da će sportistima to značiti i da će im biti dodatni podsticaj i motiv za dobre rezultate jer će ovog puta imati priliku da osete Olimpijske igre u punom formatu", istakao je Štajner.

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru biće održane od 5. do 21. avgusta 2016. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track