(VIDEO) TRAGEDIJA: U požaru u Čačku izgoreo stan bivšeg biciklističkog reprezentativca

Uprkos intervencije vatrogasaca

(VIDEO) TRAGEDIJA: U požaru u Čačku izgoreo stan bivšeg biciklističkog reprezentativca

Ostali sportovi -
Veliki požar u zgradi u ulici Svetozara Markovića u Čačku zahvatio je porodični stan jednog od najpoznatijih i najboljih čačanskih sportista, Miće Brkovića.

Prema rećima Brkovića, uzrok požra, koji je izbio u subotu uveče, najverovatnije je kvar na električnim instalacijama.

"Bili smo na putu i kada smo se se vratili osetili smo miris plastike. Pokušavali smo da ustanovimo odakle dolazi, ali bezuspešno, nismo uspeli da pronađemo kvar. Pozvali smo i električara. Tek nakon nekog vremena, najmlađi sin je primetio vatru kod frižidera koja se širila brzo, kao da je neko sipao benzin. Uspeo sam da izvučem porodicu", rekao je Brković u izjavi za Tanjug.

On je dodao da su vatrogasci brzo stigli, ali da je, nažalost, stan već izgoreo, kao i da je šteta ogromna. Brković se sa porodicom uselio u stan u potkrovlju 2005. godine, koji je kupio uz pomoć roditelja, nakon izneverenih obećanja čačanske vlasti da će mu obezbediti krov nad glavom kao najboljem sportisti ovog grada. Sada je ponovo bez doma, na početku sa suprugom i dvoje sinova od četiri i po i osam godina.

Inače, Mića Brković je višestruki reprezentativac Jugoslavije, Srbije i Crne Gore u biciklizmu i učesnik Olimpijskih igara u Barseloni i Seulu. Od 2002. do 2003. bio je selektor naše reprezentacije, a u periodu od 2006. do 2008. bio je na mestu njenog direktora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track