Olimpijske igre u Riju

(KURIR TV) MANDIĆ U ČETVRTFINALU: Olimpijska šampionka preskočila prvu prepreku, srušena Norvežanka

Rio 2016 -

Srpska takmičarka u tekvondonu Milica Mandić plasirala se u četvrtfinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru u kategoriji 67 kilograma.

Mandićeva je u osmini finala pobedila Norvežanku Tinu Skar 8:2. U neizvesnom meču, Mandić je u finišu borbe sa dva udarca u glavu protivnice obezbedila plasman među osam najboljih na Igrama u Riju.

Mandić se u četvrtfinalu, večeras od 21.30, sastaje sa Britankom Bjankom Volkden.

Foto: Gojko Filipović
Foto: Gojko Filipović

"Završila sam prvu borbu. Ipak je ona najteža na celom takmičenju. Izašao je stres i trema, ipak su ovo Olimpijske igre. Jednostavno trener je bio uz mene i slušala sam njegovu taktiku. Nisam doduše baš bila poslušna, ali smo zajedno stigli do pobede. Ove godine sam od Skar gubila dva puta, a prošle sam je dobila dva puta. Bila je teška borba, ali sve sam prevazišla i idem u naredno kolo. Posle prvog boda sam se podigla. Rekla sam sebi da ne smem da stvaram paniku, ako počnem da gubim. I naravno ako vodim da ne smem da se prepustim i da čuvam vođstvo, već da idem dalje i da osvajam poene. Znala sam da će da krene na mene, malo smo išli i na njeno neiskustvo, dobro je analizirali pre meča i stigli smo do pobede", rekla je Milica Mandić.

foto: Gojko FIlipović
foto: Gojko FIlipović
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track