(VIDEO) PROŠLO JE 8 GODINA: Novak se povukao sa Vimbldona, sećate li se kome je pre Berdiha predao meč na Gren slemu?
Foto: Fonet

Vreme leti

(VIDEO) PROŠLO JE 8 GODINA: Novak se povukao sa Vimbldona, sećate li se kome je pre Berdiha predao meč na Gren slemu?

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je posle osam godina bio prinuđen da zbog povrede lakta preda četvrtfinale Vimbldona Čehu Tomašu Berdihu.

To nije prva Novakova predaja, ali je od poslednje predaje na Grand slemu prošlo osam godina. Naime, 2009. godine, Novak je prekinuo meč sa Endijem Rodikom. Bio je fizički istrošen i povređen, ali ga je tada Rodik napao sa opaskama "da pati od ptičjeg gripa, sarsa, antraksa i prehlade".

Sada je situacija znatno drugačija. Novak je i pre četvrtfinala imao problem sa povredom. U duelu osmine finala protiv Manarina tražio je pomoć fizioterapeuta, ali je za razliku od četvrtfinala i bolova u laktu, tada nadvladao probleme sa ramenom.

Dan kasnije medicinski tretmani lakta nisu dali željeni efekat, pa je Novak pri rezultatu 6:7 i 0:2 bio prinuđen da uz bolne grimase i okretanje glave u polufinale pošalje Tomaša Berdiha, koji će se sastati sa Rodžerom Federerom. Drugi par su Marin Čilić i Sem Kveri.

Ne samo to, Novak je posle meča najavio povlačenje sa turnira neko vreme, jer kako je rekao još nije siguran kakav će biti i koliko dugo će trajati oporavak od povrede koja ga kako je priznao muči godinu i po dana..

Kurir.rs / Kurir sport, Foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Suma kao božanstvo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track