IGOR DULJAJ SMENJEN: Upravni odbor Partizana doneo odluku o NOVOM TRENERU! ON PREUZIMA CRNO-BELE
Foto: www.partizan.rs

Kraj saradnje

IGOR DULJAJ SMENJEN: Upravni odbor Partizana doneo odluku o NOVOM TRENERU! ON PREUZIMA CRNO-BELE

Fudbal -

Upravni odbor Fudbalskog kluba Partizan na današnjoj sednici doneo je odluku da smeni trenera prvog tima Igora Duljaja.

Ujedno, čelni ljudi kluba iz Humske postavili su Alberta Nađa za novog trenera.

Saopštenje FK Partizan prenosimo u celosti.

"Fudbalski klub ''Partizan'' obaveštava javnost da je Upravni odbor kluba na današnjoj sednici jednoglasno doneo odluku o smeni trenera Igora Duljaja. Nakon analize rezultata u proteklom periodu i aktuelnog stanja i izveštaja sportskog direktora Ivice Kralja, svi članovi UO saglasili su se da je neophodno da se preduzmu hitne mere u cilju stabilizacije igre i rezultata.

Pred ekipom su ključne utakmice u finišu takmičarske sezone, a kako aktuelni rezultati nisu u skladu sa zacrtanim ciljevima, doneta je odluka o promeni trenera.

Ekipu će u preostalom delu sezone kao glavni trener predvoditi Albert Nađ, dosadašnji član stručnog štaba.

Ovom prilikom FK Partizan želi da se zahvali treneru Igoru Duljaju na svemu što je učinio za klub i da mu poželi sreću i uspeh u daljoj karijeri."

Nakon poraza od TSC, koji je bio četvrti u nizu za crno-bele, klub je za ponedeljak zakazao hitan sastanak Upravnog odbora na kome je trebalo da se odlučuje o sudbini Duljaja.

Partizan se nalazi u velikoj rezultatskoj krizi i Duljaju se ozbiljno "drmala klupa". Većina članova UO FK Partizan bila je nezadovoljna rezultatima i radom mladog stručnjaka te su rešili da se zahvale Duljaju na saradnji i zatraže raskid ugovora.

U međuvremenu se oglasio i sam Duljaj.

Podsetimo, Partizan je blistao u prvom delu sezone i zasluženo odneo nezvaničnu titulu jesenjeg šampiona. Međutim, u nastavku sezone usledio je pravi sunovrat crno-belih. Nizali su se kiksevi, Zvezda je preuzela lidersku poziciju i praktično overila novu titulu, a nakon poraza od TSC-a crno-belima sada "visi" i drugo mesto. U međuvremenu, Partizan je ispao i iz Kupa Srbije, pa će sezonu završiti bez trofeja.

Igor Dulja je postao trener Partizana u februaru prošle godine. On je preuzeo klub od Gordana Petrića i debitovao u večitom derbiju. U decembru 2019. godine je bio pomoćnik Savi Miloševiću, a potom i Aleksandru Stanojeviću.

Duljaj je tokom igračke karijere nastupao za Partizan, Šahtjor i Sevastopolj, sa kojima je osvojio ukupno 14 titula. Ima i jednu Ligu Evrope.

Za reprezentaciju je odigrao 52 utakmice.

Albert Nađ je vodio Partizan u 173. večitom derbiju, pošto je Duljaj bio suspendovan.

Nađ je, kao rođeni Zemunac, počeo karijeru u Teleoptiku, a za Partizan je igrao u dva navrata. U Partizan je došao kao petlić 1988. godine i 1992. zaigrao za prvi tim. U prvom mandatu je osvojio tri titule i jedan kup države.

Sa 19 godina je u to vreme postao najmlađi kapiten u istoriji Partizana.

Potom je igrao u Španiji za Betis, Ovijedo i Elče, a u Partizan se vratio 2002. godine i ostao do 2007. Osvojio je još dve titule i bio deo tima koji se plasirao u Ligu šampiona, a potom igrao i osminu finala tadašnje Lige UEFA.

Za Partizan je igrao ukupno 406 utakmica i postigao 33 gola.

Nastupao je još za Rostov iz Rusije i Čukarički.

Za reprezentaciju je odigrao 45 utakmica i upisao tri gola.

Trenersku karijeru je počeo u Rakovici 2017. godine, a u Partizanu je radio kao pomoćnik od 2019. godine.

Kurir sport

Bonus video:

00:11

grobari, partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track