IZNENAĐENJE U FED KUPU: Selektor Srbije Tatjana Jačmenica šokirala izborom teniserki
Foto: Fonet

Borba za popunu Svetske B grupe

IZNENAĐENJE U FED KUPU: Selektor Srbije Tatjana Jačmenica šokirala izborom teniserki

Tenis -
Srpske i paragvajske teniserke "sudariće" se u subotu i nedelju u Novom Sadu

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Tatjana Ječmenica rekla je danas da je zbog povrede neizvestan nastup Jelene Janković u duelu protiv Paragvaja za popunu Svetske B grupe FED kupa , koji se igra u Novom Sadu.

"Aleksandra Krunić će igrati iz razloga što je Jankovićeva rovita. Još uvek je neizvesno da li i kada će izaći na teren. Žreb je očekivan, znali smo koje će igračice igrati i samo je bilo pitanje koja će prva na teren", rekla je Ječemenica.

Jankovićeva je izjavila da se još nije oporavila od povrede i da postoji veliki rizik ukoliko želi da igra.

"Još se oporavljam od povrede, nisam 100 odsto spremna i svaki dan idem na terapije. U ovom trenutku najbolje je što će Krunićeva nastupati, iako se još uvek ne zna do poslednjeg momenta. Bolje je da igra teniserka koja je zdrava, nego povređena. Videćemo kako će se sve odvijati, povreda je sveža i veliki je rizik da izađem na teren. Daću sve od sebe da zaigram", navela je Janković.

Aleksandra Krunić je istakla da nije iznenađena što je dobila priliku ispred Jelene Janković i dodaje da je spremna za duel sa Veronikom Kepede Rojg.

"Nisam iznenađena što sam u timu za subotu... Čula sam za Jeleninu (Janković) povredu i pre nego što je ona došla u ekipu, jer sam pratila turnir u Čarlstonu. Spremna sam da igram, da dam sve od sebe i to je sve što očekujem, ima drugih koji će očekivati ostalo od mene", rekla je Krunićeva, a prenosi Teniski savez Srbije.

Duelom Aleksandre Krunić i Veronike Kepede Rojg sutra će u Novom Sadu započeti meč teniskih reprezentacija Srbije i Paragvaja u plej-ofu za popunu Svetske grupe B Fed kupa.

"Svako od nas treba da bude spreman da igra. Trudiću se da pritisak ne dopre do mene i da mi oteža da odradim posao kako treba... Potrudiću se što bolje da ga odradim", rekla je Krunićeva.

Ona je dodala da se nada da će se Jankovićeva brzo oporaviti i da će biti "spremna makar za svoje turnire, ako ne već za FED kup".

Odmah nakon prvog meča između Krunićeve i Rojg na teren će izaći Ana Ivanović i Monserat Gonzales.

"Nije mi bitno da li igram prvi ili drugi meč, možda je bolje kada startuješ jer znaš tačan termin. Mislim da je veći problem to što ne poznajemo teniserke iz Paragvaja jer niko od nas nije imao iskustva sa njima. Pokušaćemo da se prilagodimo maksimalno. Davno nisam igrala u Novom Sadu i uzbuđena sam zbog toga", zaključila je Ivanovićeva i dodala da se nada se da će publika doći u velikom broju.

Drugog dana takmičenja u nedelju Ivanović igra protiv Rojg, a Krunić se sastaje sa Gonzales, da bi susret dve reprezentacije bio završen mečom dublova u kojem bi trebalo da igraju Janković i Ivana Jorović protiv Gonzales i Rojg.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track