PRAVNICI JE POREDE SA TROICKIM I ČILIĆEM: Evo šta je Šarapova rekla nakon doping priznanja!
Foto: AP

Želi na teren

PRAVNICI JE POREDE SA TROICKIM I ČILIĆEM: Evo šta je Šarapova rekla nakon doping priznanja!

Tenis -
Marija Šarapova prolazi kroz najteže dane u životu i u sredu uveče prvi put se oglasila nakon priznanja da je pala na doping kontroli. Rešena je da ponovo igra tenis.

Ruska teniserka je pala na testu tokom Australijan opena i od 12. marta joj zvanično suspenzija stupa na snagu do okončanja slučaja.

Sponzori su redom prekinuli saradnju, a Maša je odlučna u nameri da se vrati na teren i ponovo zaigra tenis. Ona se prvi put oglasila putem zvaničnog Fejsbuk naloga.

"Probudila sam se sa mnogo dobijenih poruka, punih ljubavi i saosećanja.Prva pourka koju sam pročitala bila je od najboljeg prijatelja. To je tip osobe koja može da te nasmeje i rasplače samo jednom rečju, i sa kim sam provela noć razgovarajući telefonom da bi proveravao kako sam.U suštini volim jutra. Novi dan, novi početak. Fer je reći da ovo nije prosečan dan. Ništa mi nije palo na pamet u šest sati ujutru, osim da sam odlučna u tome da ću opet igrati tenis. I nadam se da ću imati tu šansu. Volela bih da ne moram da prolazim kroz ovo, ali moram i hoću.Morala sam da se preznojim, da krenem dalje i meljem kao što sam radila najveći deo života, pa sam otišla u teretanu. Onda sam primetila brojna kola sa zatamljenim staklima. Dobri stari paparaci bili su na tragu.Nisam mnogo na internetu, tražila sam stari stočić za kafu (slučajno, znam), a moji prijatelji su napravili kolaže za mene sa prelepim porukama i heštegovima #‎IStandWithMaria‬ and ‪#‎LetMariaPlay (Uz Mariju i Pustite Mariju da igra). Provela sam popodne čitajući ih uz mog psa koji nije mogao da razume zašto je to mnogo važnije od očekivane šetnje.

U tom trenutiku, bila sam jako ponosna što imam takve fanove. Samo nekoliko sati posle mog oglašavanja pružili ste mi podršku i pokazali lojalnost, što sam mogla da očekujem samo kada je neko na vrhu.Hoću da znate da su mi vaše divne reči vratile osmeh na lice. Želim ponovo da igram tenis i nadam se da ću imati šansu. Vaše poruke su mi veliko ohrabrenje. Ova poruka je samo da vam se zahvalim, ništa drugo. Mnogo vam hvala", napisala je Šarapova na Fejsbuku.

I woke up yesterday morning with an inbox, in full capacity of love and compassion. The first email I immediately...

Posted by Maria Sharapova on Среда 9. март 2016.

Pred trenutno sedmom teniserkom sveta je suspenzija od najmanje dve godine po antidoping pravilima Međutim, njeni advokati planiraju da zahtevaju znatno kraću kaznu i veruju da je jednogodišnja suspenzija, a možda čak i kraća, moguća.

“Marija i ja razmatramo sve opcije”, rekao je Džon Hagerti, advokat ruske teniserke, ali je odbio da pojasni da li je Šarapova navela da je koristila meldonijum kada je ranije davala uzorke doping kontroli. Mašini advokati se, takođe, nadaju da bi presedani u slučajevima Viktora Troickog i Marina Čilića mogli da umanje njenu suspenziju. Troicki i Čilić su dobili znatno duže suspenzije od strane Međunarodne teniske federacije, a one se umanjene posle njihovih žalbi pred Sudom za arbitražu u sportu.

Troicki je prvobitno suspendovan na 18 meseci jer nije dao uzorak na Mastersu u Monte Karlu, ali mu je kazna umanjena na godinu dana. Čiliću je suspenzija smanjena sa devet meseci na četiri, a njegov slučaj bi mogao da bude od koristi za Šarapovu zbog presedana po kojem se analizira stepen umešanosti tenisera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track