ČUVENI FUDBALER ŽIVI OD SOCIJALNE POMOĆI: Na kraju meseca mu ostane 315 dinara, a kao šampion Evrope je plivao u milionima
Foto: Profimedia/IMAGO

TEŠKI TRENUCI

ČUVENI FUDBALER ŽIVI OD SOCIJALNE POMOĆI: Na kraju meseca mu ostane 315 dinara, a kao šampion Evrope je plivao u milionima

Fudbal -

Bio je osvajač Evropskog prvenstva i Bundeslige i dvostruki finalista Svetskog prvenstva, a danas prolazi kroz teške trenutke.

Legendarni Ejke Imel (63) je sa Nemačkom postao šampion Evrope 1980. godine, a sa Štutgartom je 1992. godine osvojio titulu prvaka Nemačke.

Slavni golman je branio još za Borusiju iz Dortmunda i Mančester siti, a karijeru je završio 1997. godine.

Samo 11 godina kasnije morao je da proglasi bankrot nakon serije loših investicija, ali i navodnih problema sa kockom zbog kojih je ostao bez novca.

Ejke Imel
foto: UWE ZUCCHI / AFP / Profimedia

Počeo je da živi u znatno skromnijem domu koji je opremljen pomoću donacija.

Imel je o svojoj situaciji govorio u serijalu "Govorimo o novcu".

@sat1

Vom Millionär zum Bürgergeld-Empfänger. Für Eike Immel sind die luxuriösen Zeiten vorbei. Wir schauen auf das Konto der einstigen Fußball-Torwartlegende. #uegsmd #sat1 👉 "Über Geld spricht man doch!" - ab Montag, 20:15 Uhr in SAT.1 oder streamen auf Joyn.

♬ Originalton - SAT.1

"Moj cilj je da više ne primam novac građana, od leta pa nadalje".

Uprkos lošem finansijskom stanju, njegov stan na svake dve nedelje obilaze čistačice, a to je poklon njegovih prijatelja.

On je objasnio da živi od socijalne pomoći koja iznosi 563 evra, a da mu na kraju meseca ostane oko 2,69 evra (315 dinara).

"Ne umem da kuvam, čak ni sebi ne pravim ništa. Strani su mi svakodnevni poslovi poput pranja i čišćenja, a ne zma da rukujem ni veš mašinom. Ali, zato što treniram omladinu u lokalnoj zajednici, gde volonitiram, gazdarica lokalnog restorana mi dozvoljava da naručim šta hoću svaki dan".

Bonus video:

00:25

SOFIJA MILOŠEVIĆ I LUKA JOVIĆ VAŽE ZA NAJLEPŠI SRPSKI PAR: Pokazali kako vežbaju, posle fudbaler NOSIO manekenku na LEĐIMA! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track