(VIDEO) MAJKA DEČAKA KOJI JE UPOZNAO ĐOKOVIĆA: Naš mali Novak već rešio da bude ko veliki imenjak
Foto: Reuters

Halo, Melburn

(VIDEO) MAJKA DEČAKA KOJI JE UPOZNAO ĐOKOVIĆA: Naš mali Novak već rešio da bude ko veliki imenjak

Tenis -
Vavrinka kumovao Pre tri godine sam sa stomakom gledala Đokovića na Australijen openu. Suprug je tada rekao: „Ako bude dečak, zvaće se Novak“, kaže dečakova majka Jelena Janković

„Imam tri godine i zovem se Novak.“ Mališan iz Srbije, koji sa ocem Sašom i majkom Jelenom živi u Melburnu, oduševio je Ðokovića posle osvajanja šestog Australijen opena.Veliki Novak upoznao je malog Novaka prilikom tradicionalne šetnje botaničkom baštom kod vlade u Melburnu, a Kurir je došao do ponosne majke, koja otkriva da je sinu dala ime baš po Đokoviću.Znali ime, ne i pol- Bila sam u trećem mesecu trudnoće kad sam sa suprugom 2013. godine prvi put gledala jedan teniski meč na Australijen openu. Još nismo znali da li će nas obradovati dečak ili devojčica. Kupili smo karte za Đokovićev duel s Vavrinkom, ne sluteći da će to biti vrlo napet, neizvestan i veoma dug meč. Za Vavrinku pre toga skoro da nismo ni čuli. Atmosfera je u Areni od početka meča bila uzavrela i kako je igra odmicala, Nole je imao sve manje snage da uzvraća udarce, pa je publika na svaki njegov poen još više skakala i bodrila ga. U onoj ludnici sam i ja skakala s već vidljivim stomakom. To je trajalo skoro pet sati. Na kraju, kad je Nole konačno pobedio i svima laknulo, moj suprug je rekao: „Ako bude dečak, zvaće se Novak.“ Tako je stvarno i bilo. U julu mesecu se rodio Novak Janković - priča za Kurir majka dečaka koji je oduševio najboljeg tenisera sveta.SpelovanjeMladi bračni par je tek kasnije postao svestan da je povukao pravi potez što je tamo daleko, na petom kontinentu, dao detetu ime Novak.- Pošto sada svi znaju za teniskog cara Novaka, ne moramo ni da spelujemo ime našeg Novaka, što obično svi traže kad se negde upisujemo. Inače, naš sin je već dva puta za svoje dve i po godine imao prilike da se slika i bude u društvu Đokovića zahvaljujući tati Saši Jankoviću. Već sada, sa nepune tri godine, naš sin priča da će da igra tenis kad poraste i da bude kao veliki Novak. Mada trenutno više afiniteta pokazuje ka fudbalu, ima odličan šut za svoje godine i glavna je atrakcija u parku - kaže Jelena Janković, mama malog Novaka, inače rodom iz Negotina.

I oni popuštajuENGLEZI: NOLE, MI BISMO DA TE MRZIMO, ALI SI FINPoznato je da Englezi nisu baš naklonjeni srpskom teniseru, ali ne mogu da ostanu imuni na njegov humanitarni rad. O tome najbolje govori i naslov teksta Dejli rekorda.„Novače Ðokoviću, želimo da te mrzimo jer si pobedio Endija Marija, možeš li da prestaneš da budeš tako fin?“U tekstu se konstatuje da je Nole „dan nakon što je osvojio šestu titulu na Ozi openu, pokazao svoju drugu stranu i osvojio srca kao milosrdni šampion. Čak i Marijevi fanatični navijači moraju priznati da je nemoguće ne voleti Ðokovića“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track