VREME JE ZA NOVAKOVU OSVETU: Đoković protiv Federera juri novu titulu u Londonu
Foto: Reuters

Teniski klasiko za kraj sezone

VREME JE ZA NOVAKOVU OSVETU: Đoković protiv Federera juri novu titulu u Londonu

Tenis -
Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković igraće protiv Švajcarca Rodžera Federera u finalu završnog turnira u Londonu.

Đoković je ranije danas u polufinalu pobedio Rafaela Nadala 6:3, 6:3, dok je Federer večeras nadigrao zemljaka Stena Vavrinku 7:5, 6:3.

Đoković i Federer igrali su u grupnoj fazi, a slavio je Švajcarac 2:0 (7:5, 6:2) u setovima. Finale je na programu u nedelju od 19.00 sati, a Srbin će imati priliku da se revanšira Švajcarcu za poraz.Srbin i Švajcarac odigrali su 43 duela u karijeri, a Federer vodi 22:21 u pobedama. Ove godine igrali su sedam mečeva, a Novak vodi 4:3 u pobedama.Đoković brani titulu u Londonu. Novak je četiri puta u karijeri osvojio završni Masters, a Federer šest puta.Federer je rekao da je siguran da će njegov duel sa Novakom Đokovićem u finalu završnog ATP turnira biti fantastičan.

"Đoković je odigrao odlično protiv Rafaela Nadala ranije danas i siguran sam da će biti fantastičan susret u finalu", rekao je Federer posle polufinala u Londonu. Federer je pobedio sunarodnika iz Švajcarske Stanislasa Vavrinku u polufinalu, dok je Đoković bio bolji od Nadala. "Novak bi do sada trebalo da je nokautiran. Ne, šalim se", kazao je Federer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track