MIRKO ALVIROVIĆ TEŠKO BOLESTAN: Čuveno TV lice bije najveću životnu bitku
Foto: Fonet

DRAMA

MIRKO ALVIROVIĆ TEŠKO BOLESTAN: Čuveno TV lice bije najveću životnu bitku

Stars -

Autor emisije „SAT“ letos operisan u Nemačkoj, nakon čega je lečenje nastavio na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu

Mirko Alvirović (70) prolazi kroz životnu dramu. Čuveni voditelj Radio-televizije Srbije suočen je sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, zbog čega se već šest meseci leči na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

Voditelj emisije „SAT“ letos je operisan u Nemačkoj, ali se nakon hirurškog zahvata vratio u Srbiju i ukazao poverenje domaćim lekarima. Alvirović redovno prima terapiju, ali je, kako saznajemo, njegovo zdravstveno stanje i dalje kritično. Iako je suočen sa ozbiljnom bolešću, on ne gubi nadu da će dobiti najtežu životnu bitku. Porodica i najbliži prijatelji su uz njega u ovim trenucima, što mu daje dodatnu snagu da izdrži.

Iako prolazi kroz najtežu fazu u svom životu, Mirko Alvirović čini sve da završava svoje poslovne obaveze. On je u subotu, saznajemo, bio u redakciji emisije „SAT“ i razgovarao sa zaposlenima. Kada su ga kolege videle, zabrinule su se jer je loše izgledao. Međutim, on se nije žalio, pa je odradio sve ono zbog čega je i došao na posao.

Mirko Alvirović je rođen u Drvaru, a poslednjih 28 godina radi kao domaćin najgledanije emisije o automobilizmu na ovim prostorima. Omiljen je među gledaocima, a njegovu emisiju osim vozača vole i turisti, koji zahvaljujući njoj dobijaju brojne informacije. Visok rejting beleži i u inostranstvu. Pored nekoliko časopisa i emisije „SAT“, koja se emituje na Prvom programu RTS, stvorio je i NAVAK - Nacionalnu vozačku akademiju, prvu školu bezbedne vožnje u Srbiji. Alvirović poseduje vozačku dozvolu za sve kategorije osim za A, kao i licencu za instruktora vožnje. Diplomirao je književnost, ali je studirao i žurnalistiku. Sertifikovani je predavač i ispitivač u oblasti unapređenja znanja iz bezbednosti saobraćaja. Mirko je oženjen i ima dva sina - Mladena i Momira.

Pokušali smo da stupimo u kontakt s voditeljem, kao i s članovima njegove porodice, ali niko nije odgovarao na naše pozive.

Želja

SAMO ZDRAVLJE DA NAS POSLUŽI!

Alvirović je često isticao da svoj posao radi iz ljubavi i da mu je jedina želja da ga zdravlje posluži:

- Da biste bili uspešni u nečemu, morate to da volite. Ja ovaj posao radim iz velike ljubavi. Takođe, razumemo običnog čoveka, vozača, pokušavamo da mu se približimo i njegovim jezikom mu objasnimo najkomplikovaniju stvar i prenesemo znanje. Ne izigravamo velike poznavaoce automobila, tehnike i saobraćaja, ne pametujemo. Važno je samo da vas zdravlje u svakoj situaciji posluži, sve ostalo ćemo lako.

Kurir / Ljiljana Stanišić

Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track