STIGAO SA NJOM I SUPRUGOM: Ko je devojčica koja je sa Bajdenom došla u Beograd
Foto: Tanjug/Rade Prelić

STIGAO SA NJOM I SUPRUGOM: Ko je devojčica koja je sa Bajdenom došla u Beograd

Politika -

BEOGRAD - Devojčica koja je zajedno sa američkim potpredsednikom Džozefom Bajdenom i njegovom suprugom Džil izašla iz boinga 747, kojim su doputovali u Beograd, unuka je potpredsednika SAD i ćerka njegovog preminulog sina Boa Bajdena.

Natali Bajden je jedna od dve ćerke najstarijeg sina američkog potpredsednika, Boa Bajdena (46), koji je 2015. godine podlegao kanceru. Kako je ranije najavljeno, Bajden i njegova supruga Džil će posetiti mesto u blizini baze "Bondstil", gde će učestvovati u ceremoniji posvećenoj imenovanju jedne ulice u čast njihovog pokojnog sina.

Nije zvanično potvrđeno, ali je to verovatni razlog dolaska male Natali Njen otac, Bo, preminuo je proššle godine, zbog čega je otkazan susret Džozefa Bajdena i srpskog premijera Aleksandra Vučića planiran za juni proššle godine.

Susret je odložen zbog smrti Boa, pa je tom prilikom Vučića primila savetnica za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs. Bo Bajden služžio je u Iraku kao advokat Nacionalne garde Delavera, a na medicinskom tretmanu bio je u Medicinskom centru Valter Rid, u pregrađu Vaššingtona.

Za sobom je ostavio suprugu Hale i dvoje dece Nataliju i Hantera. Bo Bajden je bio popularan demokrata na istočnoj obali države Delaver i očekivalo se da će pratiti svog oca na nacionalnoj političkoj sceni.

Nacionalnoj gardi se pridružžio 2003. godine kao opššti sudija ili vojni advokat i raspoređen je u Irak 2008. godine, dok je njegov otac vodio kampanju da postane potredsednik u administraciji Baraka Obame.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track