Tadić: Dačićeve izjave opasne Dačić: Tadić protiv Srba

Okršaj bivših partnera

Tadić: Dačićeve izjave opasne Dačić: Tadić protiv Srba

Politika -
Lider DS poručio da je uplašen za budućnost zemlje jer nas premijer vodi ka stranputici, ovaj mu odgovorio da gleda svoja posla

BEOGRAD - A kako su se nekad lepo družili...Predsednik DS Boris Tadić pošteno je opleo po doskorašnjem koalicionom partneru, danas premijeru Srbije Ivici Dačiću optuživši ga da daje opasne izjave koje zemlju vode na stranputicu i ugrožavaju evropski put Srbije.- Posebno su opasne rečenice premijera Dačića od kojih neke dovode u pitanje evropsku budućnost Srbije. Srbija bi mogla pronaći novu političku destinaciju, to je ono što me najviše plaši - rekao je Tadić u intervjuu za hrvatski Večernji list i dodao da, pored Dačića, i od predsednika Tomislava Nikolića stižu upozoravajuće rečenice.- Ako vi praktično jedan narod definišete nacističkom politikom u Drugom svetskom ratu, onda kažete da su svi građani tog naroda, i sam taj narod, nacisti. Prvo, znamo da ne može narod biti zločinac, već uvek pojedinci - naveo je Tadić. On je podsetio da se time prebacuje teret optužbi i na srpski narod za zločine koji su se dogodili u Srebrenici, Vukovaru, kao i na hrvatski i bošnjački narod zbog zločina koje su počinili njihovi pripadnici.- Takve izjave nas vode na stranputicu, imaju destruktivno delovanje. To je opasan način razmišljanja - zaključio je lider DS i dodao da Dačić ni u snu nije mogao da zamisli da daje takve izjave u prethodnoj koaliciji, ali da je sada očito pronašao manevarski prostor gde misli da može da govori šta god mu padne na pamet, bez obzira na posledice koje imamo svi zajedno.I dok se Tadić jadao Hrvatima kako je svojevremeno morao da zauzdava Dačića, premijer u razgovoru za Kurir poručuje da Tadić radi protiv interesa srpskog naroda!- Moja izjava o zločinima u Drugom svetskom ratu je loše interpretirana, Tanjug je to demantovao i izvinio se. Nemoguće je da Tadić to ne zna! To je apsolutno neprimerena izjava. Narod je rekao šta misli o njegovoj politici. Po rečima zvaničnika iz EU, odnosi između EU i Srbije nikad nisu bili bolji i žao mi je što se Tadić spušta na taj nivo da govori o nečemu što nisam izjavio i tako širi negativnu sliku o Srbiji. To je protiv interesa srpskog naroda i svih građana - rekao je Dačić i dodao:- Odgovaram za sve što radim i izjavljujem, ali ne prihvatam da me neko napada za nešto što nisam rekao. Ja samo znam da ni od jednog sagovornika u inostranstvu nisam čuo žal zbog odlaska Tadića, pa ni od nemačkih. Naprotiv.

Tomislav Nikolić
Tomislav Nikolić

Tadića uznemirila naša posvećenostU Predsedništvu Srbije Tadićeve navode ocenjuju kao apsolutno besmislene.- Možda je Tadiću uznemirujuće što je predsednik Tomislav Nikolić rekao da evropski put nikad nije bio doveden u pitanje - poručili su sa Andrićevog venca.Svašta mogu da radim, ali neću, jer ostajem na čelu DS- Ne bih se ni kandidovao u DS da se stranka nije našla u opasnosti da se potpuno izmeni njena ideologija i ode u jednom pravcu poslovne zajednice - kazao je Tadić o svojoj kandidaturi unutar DS, a na pitanje gde vidi sebe ukoliko u toj borbi izgubi od Dragana Đilasa, podsetio je da je već posle prošlih predsedničkih izbora sa obe noge bio u međunarodnoj politici.- Ma, ima hiljade poslova koje mogu raditi u životu. Ali neću izgubiti - poručio je Tadić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track