TAJKUNSKO-POLICIJSKI BIZNIS: Veljovićev kum radi za Miškovića

Kurir raskrinkao spregu najbogatijeg tajkuna i vrha policije

TAJKUNSKO-POLICIJSKI BIZNIS: Veljovićev kum radi za Miškovića

Društvo -
Čovek za vezu: Miodrag Miki Antonijević, kum Milorada Veljovića (Velje Fioke), bio savetnik u listu Pres, čiji je vlasnik Miroslav Mišković

BEOGRAD - Kum nije dugme.Miodrag Miki Antonijević, kum direktora policije Milorada Veljovića, bio je čovek od poverenja tajkuna Miroslava Miškovića, vlasnika „Delta holdinga“, otkriva Kurir. Antonijević je, kako kažu izvori iz ugašenog dnevnog lista Pres, čiji je vlasnik bio Mišković, imao angažman u preduzeću „Pres pablišing grup“, i to kao savetnik.Važna osoba u Presu- Često je viđan u redakciji, videlo se po ponašanju da je neki bitan lik. Međutim, niko od zaposlenih nije razumeo u čemu je Antonijević tada savetovao čelne ljude Presa - priča sagovornik Kurira, inače bivši zaposleni u Presu, i nastavlja:- Na vizitkarti koju je tada koristio pisalo je da je zapravo partner. Prisustvovao je sastancima u redakciji, išao po kafanama s čelnim ljudima Presa, a sve je to rezultiralo izgradnjom poslovne zgrade na adresi Radio Far bb, kao i kupovinom polovne mašine za štampu. Kredite i garancije za izgradnju štamparije obezbedile su banke i firme čiji je vlasnik ili osnivač bio Mišković. Sve to upućuje na spregu tajkuna i policije i govori kako te veze funkcionišu. Setite se, Mišković je 12. novembra javno priznao da je bio vlasnik Presa i rekao da se povlači iz novina.Zanimljivo je da je Antonijević je dugo imao značajnu ulogu i u FK Crvena zvezda: u vreme Miškovićevog uticaja na Zvezdu, Antonijević je bio „čovek od uticaja“, da bi kasnije, posle odlaska iz Presa, zajedno s Miškovićevim direktorom novina Đorđem Stefanovićem i formalno dobio zaposlenje u Zvezdi. I to na mestu savetnika, baš kao i u Presu!- Vrhunac parodije bio je kad je Antonijević snimljen kako sedi na klupi uz teren, što je začudilo celokupnu fudbalsku javnost, koja se pitala šta on tu radi. To je period u kome u klubu glavnu ulogu igraju Marko Mišković, Dragi Mićević, a koji iz senke vodi Goran Vesić, pri čemu je paravan za sve bivše fudbalere Vladan Lukić. Javna je tajna da je Antonijević posredovao prilikom isplate potraživanja Ilije Ivića - priča izvor Kurira.Savetnik i u ZvezdiPodsetimo, kako je Kurir već pisao, Antonijevićev kum, direktor policije Veljović je 2006. po nalogu tajkuna Miroslava Miškovića uhapsio sadašnjeg predsednika Crvene zvezde Dragana Džajića.Još 2004, kad je Džajić još bio predsednik Zvezde, stigla mu je nepristojna ponuda od Miroslava Miškovića da pusti da njegov sin Marko uđe u upravu kluba. Džajić je ponudu odbio, pa je ubrzo, u oktobru 2004, pod pretnjama i pritiskom podneo ostavku, da bi njegovu fotelju nasledio Dragan Stojković Piksi, s kojim je u klub došao i Marko Mišković. Međutim, to tajkunu nije bilo dovoljno, pa je tražio od policije da uđe u klub i pronađe bilo šta o Džajiću i da ga uhapsi. Veljović je poslao svoju ekipu, a i 2006. hapsili su ga pred kamerama kao najvećeg kriminalca u Srbiji.

Miodrag Miki Antonijević o svojoj ulozi u Miškovićevim dnevnim novinamaPriznajem, imao sam svoju vizitkartu Presa!BEOGRAD - U FK Crvena zvezda bio sam savetnik Vladana Lukića!Ovako je svoju ispovest započeo Miodrag Antonijević, sadašnji savetnik u MUP!- Već sam vam rekao dana da nikakve veze nisam imao s hapšenjem Džajića, a nije tajna da sam savetovao Lukića i da sam tamo bio zvanično zaposlen. To je javna funkcija.Kakva je bila vaša uloga u angažovanju Ilije Ivića i isplaćivanju honorara?- Ne poznajem ga i nemam pojma o čemu pričate.Kako ga ne znate kad ste sedeli na klupi na terenu?- On nije bio tu u vreme kad sam bio u upravi kluba. Nisam bio angažovan na isplaćivanju honorara Iliji Iviću.U kakvim ste odnosima s fudbalskim menadžerom Stevom Mikovićem zvanim Majami?- U korektnim.Prijateljskim ili samo poslovnim?- Pozdravimo se kad se vidimo. Viđali smo se kad je dolazio u klub, viđali smo se u njegovom restoranu, koji je bio u sklopu kluba.Pili ste kafu, piće, ručali?- Ne, nikad nismo ručali, samo smo pili kafu. Ne razumem pitanje, čovek ima restoran. Kao i svi drugi, i ja sam sedeo tu.U kakvim ste odnosima s Markom Miškovićem i Đorđem Stefanovićem?- Marka Miškovića znam po čuvenju, ali nikad se nismo družili ili viđali. Đorđa Stefanovića poznajem - on je bio generalni sekretar Zvezde.Poznajete ga i kad je bio direktor u listu Pres?- Ne mogu da se setim od kada ga poznajem.Da li ste vi imali neku funkciju u „Pres pablišing grupi“ i koju?- Moja veza s Presom bila je jedino kad sam se pojavljivao na njihovim proslavama. Bio sam gost kao i svi ostali. To su godišnje zabave. Nikad nisam radio u Presu, ako to mislite.Ko vas je zvao na proslave?- Poslovne kontakte s Presom nikad nisam imao. Nikad.Kako niste kad ste imali vizitkartu s vašim imenom na kojoj je pisalo „Pres pablišing grupa“?- Nikad je nisam imao.Ali zaposleni su vas viđali u redakciji Presa, a i delili ste te vizitkarte.- Ako vi tako kažete. Neka bude da je tako.Da li ste bili na informativnom razgovoru povodom dugova nastalih u Crvenoj zvezdi?Naravno da nisam. Ne znam kako uopšte to možete da me pitate. To nije u redu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track