Sin žrtve poslao poruku ubici

UBISTVO ZBOG DUGA: Dve sestre ubijene u Zagrebu su žrtve kamataša?

Crna Hronika

Autor:

- Čekam te! Tu sam. I čekam te - odlučno je poručio Slavko Goranović, sin jedne od žrtava dvostrukog ubistva u Gornjoj Dubravi

hrvatska policija,

ZAGREB - Vukosava G. (55), ubijena u petak uveče u zagrebačkom naselju Dubravi zajedno sa svojom sestrom, verojatno je i bila cilj naručenog ubistva! To je policiji rekao novi svedok koji se javio posle masakra i koji je sada pod zaštitom.

Motiv je, navodno, novčani dug sina ubijene Vukosave, Slavka. Sin Slavko (32), nagađa se, upravo je zbog dugova pobegao u Nemačku. Kako se sazaje, Slavka su upozoravali da mu rok za povrat novca ističe. Pretnje nije prijavljivao policiji, a navodno kamataš koji ga je tražio poslednjih meseci mogao da mu uđe u trag. Sadašnja policijska konstrukcija ubistva temelji se na sumnji da su Slavkovu majku ubili jer je postalo jasno da svoj novac, s kamatama, nikad neće dobiti.

U međuvremenu se saznalo da je ubica crnokosi muškarac srednje građe i debljih obrva, visok oko 170 cm. Slavko se obratio ubici preko medija:

- Čekam te! Tu sam. I čekam te - odlučno je preko Jutarnjeg lista Slavko Goranović, sin jedne od žrtava dvostrukog ubijstva poručio ubici njegove majke i tetke, te dodao:
- Znaš gde sam. Budi toliko hrabar i dođi. Jer, ako si bio toliko hrabar da ubiješ dve nedužne žene, dve najbolje žene na svetu, onda budi hrabar i vrati se. Jer, ponavljam, čekam te.

Ubica je u petak predveče upao u dvorište, ubio Vukosavu na pragu kuće na Žutom Bregu, a potom i njenu sestru Milicu Z. (53). Teško je ranio Miličinog supruga Stipu (51). Oni su se egzekutoru najverojatnije slučajno našli na putu. Nikako nije smeo da ostaviti svedoke. Ipak, Stipo je preživeo. Ranjen je u donjem delu tijela, ima ozlede u delu trbuha i na nozi.

Milica je čula zapomaganje i naletela na metak. Stipe je hteo da joj pomogne. Bio je slomljen i potresen jer je doslovno gledao kako mu supruga Milica umire pred očima.

- Spasite mi moju Milicu, uzmite moju dušu - govorio je čekajući policiju. No uspela da se izvuče. Stipo se  oporavlja u KB-u Dubrava i pod jakom je zaštitom policije. Ubicu je video. Na istražiteljima je da, s obzirom na to da sumnjaju ko je naručlac masakra, i dokažu navode svedoka. U tome bi im mogla pomoći osoba koja se javila posle masakra i dala im značajne informacije o okrutnom zločinu. Taj je svedok, saznaje se iz istrage, prilično upućen u detalje.

Prema saznanjim hrvatskih medija sin ubijene Vukosave sada je u Zagrebu i razgovarao je s policijom. I njega sada neprestano čuvaju

Potreseni susedi odmah nakon pucnjave setili su Vukosavinog sina jedinca i njegovih problema s dugovima. U Nemačku je otišao, tvrde, pre nekoliko meseci. Članovi porodice od šoka nisu imali snage za razgovor.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (18)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Goran

  Goran

  Sve te zelenase treba prijaviti ODMAH policiji,pa neka trguju-zaradjuju-prete-uteruju iza resetaka ... to su najveci sljam od ljudi ... ubiti-naruciti ubistvo zbog para-duga-kamate ... strasno ... neka je jadnim ljudima laka crna zemlja,a ubicu i pogotovo narucioca ubistva sto pre uhapsiti i kazniti ih na jedno 30 god.robije !!!

  56 Odgovori 
 • Istina

  Istina

  Svako tko da novac na kamatu, odmah na robiju minimalno 20 godina jer su to sve bezkicmenjaci, a ovome sto je ubio i narucio ubojstvo, do kraja zivota na robiju, a i njegove najmilije pa neka zna da i oni pate zbog njega, jer je i on ubio najmilije od duznika!

  46 Odgovori 
 • Marsal

  Marsal

  Uzas,katastrofa,strahota!

  40 Odgovori 

Poslednji komentar

 • dule

  dule

  Kako si ti pametan sve znaš

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Rezolucija o Šešelju nema nikakav značaj i biće zaboravljena za dva dana Rasim Ljajić ministar u vladi srbije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!