DRAMA U PIONIRU: Zvezda posle produžetka slomila oslabljeni Partizan!
Foto: KURIR

Prvi večiti derbi u sezoni pripao crveno-belima

DRAMA U PIONIRU: Zvezda posle produžetka slomila oslabljeni Partizan!

Košarka -
Najbolji u ekipi Crvene zvezde bio je Boban Marjanović koji je postigao 27 poena
1 / 5 Foto: KURIR

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde pobedili su posle produžetka ekipu Partizana rezultatom 86:83 (14:21, 24:18, 16:21, 19:13, 13:10) u derbi meču 8. kola regionalne ABA lige.Meč je u regularnom delu završen, 73:73.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Boban Marjanović sa 27 poena, dok je Damarkus Nelson dodao 15. Jaka Blažič i Čarls Dženkins ubacili su po 13.Kod domaćih, najbolji su bili Bogdan Bogdanović sa 22 i Dragan Milosavljević sa 20 poena.Partizan i Zvezda posle osmog kola imaju skor od šest pobeda i dva poraza, kao i zagrebačka Cedevita.

http://www.youtube.com/watch?v=OGH1yu7sKsY

TOK MEČAI produžetak

Prve poene u produžetku postigao je Marjanović za Zvezdu sa linije slobodnih bacanja. Usledili su promašaji igrača Partizana, a Zvezda je trojkama Nelsona i Blažiča uspela da dođe do plus 6 (81:75). Zvezda je potom održala prednost, a Partizan je uspeo da smanji na 83:81 na 35 sekundi pre kraja. Usledila je potom neizvesna završnica u kojoj se bolje snašla Zvezda i zasluženo je stigla do pobede od 86:83.

IV četvrtina

Zvezda je poslednju četvrtinu počela trojkom Dženkinsa. Kinsi je u igri, iako se teško kreće. Crveno-beli su u 33. minutu smanjili na 60:59. Crno-beli još bez koša u ovoj četvrtini. Lovernj je bio precizan sa slobodnih bacanja, a Blažič je trojkom u 35. minutu doneo prednost Zvezdi od 64:62. Usledio je tajm-aut za Partizan. Partizan je potom postigao 4 poena za vođstvo od 66:64. Zvezda je ovog puta zatražila tajm-aut. Kinsi je pogodio za vođstvo crno-belih od 68:64 u 37. minutu. Oba tima nisu iskoristila nekoliko napada, a Nelson je trojkom u 38. minutu smanjio na 68:67. Partizan je potom poveo s 71:67, a Zvezda je koševima Blažića i Marjanović u 39. minutu izjednačila na 71:71. Tajm-aut za Partizan. Kinsi je promašio za crno-bele, a Marjanović je pogodio za Zvezdu za vođstvo (73:71). Lovernj je izjednačio na nekoliko sekundi pre kraja na 73:73, a klupa Zvezde je zatražila tajm-aut. Simonović je potom promašio trojku za pobedu.

III četvrtinaTreća četvrtina je počela trojkama Bogdanovića sa jedne i Dženkinsa sa druge strane. Usledilo je potom prvo vođstvo Zvezde, ali je Partizan uspeo da ponovo stigne do minimalne prednosti. Bogdanović i Milosavljević su potom doneli Partizanu plus 6. Crno-beli su održavali vođstvo, a Zvezdu je u igri držao Marjanović. Partizan je ipak uspeo da u finišu dođe do plus 6 (60:54).

II četvrtina

Crno-beli su nastavili sa dobrom igrom i početkom druge četvrtine, a prednost Partizana kretala se od sedam do devet poena. Organizaciju igre Partizana preuzeo je Boris Dalo, koji se nije baš najbolje snalazio u ovoj poziciji pošto su igrači Zvezde konstantno vršili pritisak na njega. Zvezda je prvom trojkom Dženkinsa u 13. minutu smanjila vođstvo Partizana na 27:21. Zvezda je poenima Dženkinsa i Marjanovića u 15. minutu došla na minus 4 (30:26). Zvezda je u 18. minuta prišla na minus 1 (33:32). Usledila je serija Partizana za 37:32. Trener Zvezde zatražio je tajm-aut. Marjanović je sa 4 poena smanjio na 37:36. Bogdanović je pogodio dva bacanja, a Šilb je u poslednjim trenucima pogodio za 39:38.

I četvrtina

Partizan je krenuo u meč sa zakucavanjem Milutinova, a uzvratio je Katić. Usledile su dve trojke Milosavljevića i Partizan je u 4. minutu poveo s 10:6. Usledio je period odlične igre crno-belih, koji su serijom od 7:2 u 6. minutu stigli do vođstva od 17:8. Usledilo je potom zakucavanje Lovernja za prvu dvocifrenu prednost crno-belih od 19:8. Zvezda je u ovom delu meča postizala poene samo iz reketa, a to pre svega zahvaljujući dobroj odbrani Partizana. Nivo igre Partizana zbog "tanke klupe" pao je u finišu prve četvrtine što je Zvezda iskoristila i na odmor otišla sa minusom od sedam poena (21:14).

TOK UTAKMICE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track