MALIŠANI DONELI RADOST: Igra, pesma, šah i domine u Domu za stare na Karaburmi
Foto: PR

Humanitarna akcija

MALIŠANI DONELI RADOST: Igra, pesma, šah i domine u Domu za stare na Karaburmi

Beograd -

BEOGRAD - Opština Palilula i Kancelarija za mlade Palilule danas su u Domu za stare na Karaburmi u Plješevičkoj ulici organizovali zabavni i kulturni program i humanitarnu akciju prodaju rukotvorina koje su izradili korisnici ovog Doma koji pripada Gerantološkom centru Beograd.

Mladi sa Palilule najstarijim sugrađanima organizovali su turnire u šahu, jambu i dominama, kao i kulturno - umetnički program koji je izveo KUD "Despot Stefan" sa Palilule. Folklorne ige iz cele Srbije izveo je prvi ansambl zajedno sa najmlađim članovima Kulturno umetničkog društva.

Volonteri Kancelarije za mlade, Crvenog krsta i čalnovi šahovskog kluba "Kralj" igrali su društvene igre sa penzionerima, a sa najboljima iz ovih duela predsednik opštine i zamennik odigrali su finalne partije šaha. Penzioneri su trijumfovali i čelnicima opštine održali lekciju iz šaha. Revanš je zakazan za Novu Godinu.

- Oktobar je mesec starih lica, ali ja vam poručujem da je za nas svaki mesec i svaki dan u godini vaš dan i da smo za vas uvek tu da pomognemo sve šta treba jer to je naša dužnost i naša obaveza - poručio je predsednik GO Palilula.

Svim korisnicima Doma za stare podeljeni su pokloni koje su obezbedili opština Palilula i Kancelarija za mlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track