MALI: Nastavljamo sa reformama i ubrzanim razvojem grada
Foto: Fonet

Cilj privlačenje novih investicija

MALI: Nastavljamo sa reformama i ubrzanim razvojem grada

Beograd -

Na dnevnom redu sednice Skupštine grada sutra će se naći 26 predloga planova i izrade planova detaljne regulacije, među kojima i za Blok 42, a prvi čovek Beograda Siniša Mali ističe da se usvajanjem tog plana stvara uslov za početak izgradnje nove autobuske stanice.

Mali je naveo da su planovi detaljne regulacije važni dokumenti za urbani i privredni napredak grada, jer su osnov za planski razvoj grada i privlačenje investicija.

"Gradska vlast nastavlja sa reformama i ubrzanim razvojem Beograda", rekao je prvi čovek Beograda.

Među 26 predloga planova i izrade planova detaljne regulacije je i plan područja naselja Šangaj u Batajnici, na koji se, kaže Mali, čekalo skoro deceniju. Na dnevnom redu su i izmene Akcionog plana za zapošljavanje, nakon čijeg usvajanja će, prema njegovim rečima, biti proširene mere aktivne politike zapošljavanja za preduzetnike i na ostala privredna društva, čime će se smanjiti stopa nezaposlenosti.

"Sprovođenjem ovog plana, koji sprovode institucije koje su članovi Saveta za zapošljavanje grada, ispunjavamo obećanja da ćemo smanjiti nezaposlenost u gradu", kazao je Mali.

Sa tim ciljem, dodao je on, grad će vršiti dodelu poslovnog prostora u zakup pod posebnim uslovima. To je, tvrdi gradonačelnik, mera koja će nezaposlenim licima pomoći u samozapošljavanju, ali i razviti mikro, mala i srednja preduzeća, kao i znatno podstaći privredni razvoj. Grad će, rekao je Mali, davati dodatna bespovratna sredstva u okviru mera i aktivnosti za podršku razvoja inovativnih delatnosti i samozapošljavanja.

Sutra se očekuje i usvajanje odluka o merama za podršku ženskom preduzetništvu, a Mali je pozvao preduzetnice da se prijave na javni konkurs koji će grad uskoro raspisati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track