POSLE OSTAVKE KUZMANOVIĆA: Opština Vračar dobila novu predsednicu
Foto: Kurir.

Tajno glasanje

POSLE OSTAVKE KUZMANOVIĆA: Opština Vračar dobila novu predsednicu

Beograd -
Skupština opštine Vračar izabrala je na sednici Tijanu Blagojević za novu predsednicu posle ostavke Branimira Kuzmanovića

BEOGRAD - Skupština opštine Vračar izabrala je doktora stomatologije Tijanu Blagojević za novu predsednicu opštine, pošto je dotadašnji prvi čovek te lokalne samouprave Branimir Kuzmanović podneo ostavku na tu funkciju.

Kako je objavljeno na sajtu Opštine Vračar, za zamenika predsednika opštine izabran je menadžer u ekonomiji Djorđe Belamarić (DS).

Na predlog predsednice opštine, odbornici Skupštine opštine su tajnim glasanjem izabrali i članove Opštinskog veća. Blagojević (DS) je po izboru istakla da je ponosna što je od 2007. godine deo vračarskog tima koji je, kako smatra, uspešno realizovao brojne programe.

"Naš cilj je aktivno, efikasno i uspešno do boljeg života za građane Vračara", navela je Blagojević.

Dojučerašnji predsednik Opštine Vračar Branimir Kuzmanović podneo je ostavku na tu funkciju, nakon što je Agencija za borbu protiv korupcije dala preporuku za njegovo razrešenje, jer je njegova majka upravitelj jedne državne fondacije za talente, kojoj je dodeljen novac građana Vračara.

Kuzmanović je Tanjugu rekao da je podneo ostavku na mesto predsednika Opštine bez obzira na to što je dobio punu podršku odbornika da ostane na toj funkciji.

"Po zakonu nisam bio obavezan da podnesem ostavku, ali ja se 25 godina zalažem za vladavinu prava i izgradnju nezavisnih institucija i smatram da je moja moralna obaveza da tako postupim da moje poštenje ne bi bilo pod sumnjom", naveo je Kuzmanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track