SMRT MALOG RADENKA NIKODINOVIĆA (8) Otac Milan: Moj sin je mrtav zbog lekara
Foto: Privatna Arhiva, Stefan Jokić

STIGLO VEŠTAČENJE O SMRTI DEČAKA

SMRT MALOG RADENKA NIKODINOVIĆA (8) Otac Milan: Moj sin je mrtav zbog lekara

Društvo -

Milan Nikodinović, čiji je sin preminuo od sepse izazvane prelomom ruke, kaže da su veštaci utvrdili niz propusta koje je načinio ortoped

LOZNICA - Nalaz stručnog veštačenja u slučaju smrti Radenka Nikodinovića (8), koji je preminuo od sepse nakon preloma ruke, konačno je stigao u Osnovno tužilaštvo u Loznici, koje vodi istragu protiv dečakovog lekara Dobrivoja Bojanića.

- Nalaz sam preuzeo i prema onome što sam do sada pročitao, to je ono što se i pričalo. U principu greška je načinjena u Loznici jer dete nije ostavljeno u bolnici i jer rana nije hirurški obrađena kako treba - dubinski, a ne samo površinski.

Doktor Bojanić je pogrešio što dete nije ostavio u bolnici da se rana prati svaki dan, što dete nije previjano, što hirurški nije obradio ranu kako treba. Rana je bila mala, zatvorena, leglo za anaerobne bakterije, i trebalo ju je očistiti iznutra. Očekujem da moj advokat dođe ovih dana pa ćemo videti šta ćemo dalje preduzeti. Prema onome što sam dosad video u nalazu, najverovatnije ćemo tražiti dopunu veštačenja - kazao je Milan Nikodinović.

foto: Privatna Arhiva

Javni tužilac Zoran Nestorović potvrdio je da je nalaz pristigao.

- Dobijeni nalaz dostavljen je svim učesnicima u postupku, koji će imati rok da se izjasne da li imaju primedbe. Ukoliko ih bude bilo, tužilaštvo će videti u kom će pravcu dalje ići, da li će biti potrebe za dopunom veštačenja ili neće - kazao je tužilac.

T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track