PATRIJARH IRINEJ SLUŽIO BOŽIĆNU LITURGIJU: Stotine vernika u Hramu Svetog Save
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

USLEDILO PRIČEŠĆE VERNIKA

PATRIJARH IRINEJ SLUŽIO BOŽIĆNU LITURGIJU: Stotine vernika u Hramu Svetog Save

Društvo -

BEOGRAD - Poglavar Srpske pravoslavne crkve Irinej služio je danas u Hramu Svetog Save božićnu liturgiju, u prisustvu velikog broja vernika i članova Vlade i izaslanika predsednika Srbije.

Među prisutnima su bili generalni sekretar predsednika Vlade Srbije Nikola Slaković, šef diplomatije Ivica Dačić, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, gradski menadžer Goran Vesić, beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, princ Aleksandar Karađordjević sa suprugom Katarinom.

Posle liturgije božićnu poslanicu patrijarha Irineja pročitao je starešina Hrama Svetog Save Stefan Šarić.

"Božić nam osnažuje i vraća biblijski blagoslov: Rađajte se i množite i napunite zemlju. Daj Bože da ovaj blagoslov postane mera života srpskog naroda i svih naroda na zemlji, jer bi na taj način pakao bratoubistva i čedomorstva bio zamenjen rajskim mirom i punoćom života", navedeno je u poslanici.

"U ove blagoslovene božićne dane molimo se Gospodu, Caru mira da ugasi neprijateljstva među narodima, da spase ljude Svoje širom sveta i da bude milostiv svima nama", dodaje se u poslanici.

Na liturgiji je pevao i dečiji crkveni hor "Rastko", a posle bogosluženja usledilo je pričešće vernika koja su postili tokom Božičnog posta.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Nekoliko stotina ljudi ispred Hrama Svetog Save čeka lomljenje božićne česnice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track