BEZBEDNOST NA PRVOM MESTU Stefanović sa prvacima: Uvek možete da se obratite školskim policajcima za pomoć
Foto: MUP

"Đaci vas mole, usporite pored škole"

BEZBEDNOST NA PRVOM MESTU Stefanović sa prvacima: Uvek možete da se obratite školskim policajcima za pomoć

Društvo -

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će na inicijativu tog ministarstva, od naredne školske godine, pored učenika četvrtog i šestog razreda, i đaci prvaci imati predmet "Osnovi bezbednosti dece".

Pimarni cilj tog predmeta je edukacija najmlađih o bezbednom ponašanju i zaštiti od različitih opasnosti, rekao je Stefanović u Obrenovcu gde je sa gradskim menadžerom Goranom Vesićem prisustvovao predstavi namenjenoj prvacima "Đaci vas mole, usporite pored škole".

foto: MUP

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, Stefanović je istakao da je cilj tog ministarstva da svako dete u školi nauči kako da se bezbedno ponaša u saobraćaju, da se zaštiti od opasnosti koje vrebaju na internetu, edukuje o štetnom uticaju droga i alkohola, nasilja, ali i o svim drugim potencijalnim opasnostima.

"Hoćemo da sva deca od prvog dana u školi počnu da stiču znanja o tome šta su osnovni elementi bezbednosti, da to čuje od policajaca predavača, ali i da roditelji znaju da će njihovo dete biti sigurno, bezbedno i zaštićeno na putu od kuće do škole. Policija je tu da radi svoj posao, da zaštiti sve građane, a deca su uvek bila prioritet za Ministarstvo unutrašnjih poslova", rekao je Stefanović.

On je istakao da je u okviru akcije "Djaci vas mole, usporite pored škole", koju zajedno sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova, Grad Beograd, "Parking servis", škole i opštine, održano više od 1.600 predavanja o bezbednom ponašanju u saobraćaju, kojima je prisustvovalo oko 160.000 prvaka.

foto: MUP

Stefanović je prvacima obrenovačkih osnovnih škola poručio da uvek mogu da se obrate policajcima i od njih zatraže pomoć.

"Posao policajaca je da brinu o vama, da budu tu za vas, da vas čuvaju i ako imate neki problem uvek možete da im se obratite. Policajci su tu za vas", poručio je Stefanović prvacima, navodi se u saopštenju.

Gradski menadžer se zahvalio ministru Stefanoviću i Ministarstvu unutrašnjih poslova na učešću u ovoj akciji i ukazao da to ministarstvo zajedno sa Gradom Beogradom radi i na nizu drugih projekata, poput uvođenja video nadzora u školama, koji imaju za cilj podizanje nivoa bezbednosti dece.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: MUP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) OVO JE BIO RAZLOG NAPADA NA AMBASADU SAD U PODGORICI! Jauković u pismu porodici objasnio zašto je bacio bombu na ambasadu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track