JERKOV: Vlada nema ni plan ni znanje da reši probleme u školstvu
Foto: Dragana Udovičić

Uvođenje dualnog obrazovanja

JERKOV: Vlada nema ni plan ni znanje da reši probleme u školstvu

Društvo -

BEOGRAD - Normalno je da gradski menadžer o obrazovanju ne zna ništa, ali nije normalno da se bavi njegovom reformom, ocenila je danas poslanica Demokratske stranke i članica Odbora za obrazovanje Aleksandra Jerkov

Neobičan sastanak Vesića sa predsednicima beogradskih opština na temu dualnog obrazovanja potvrđuje da Vlada Srbije nema ni plan ni znanje da reši probleme u obrazovanju, a ni nameru da sluša bilo koga ko se bavi obrazovanjem, pa se tom temom bavi Vesić, ukazuje Jerkov u pisanoj izjavi.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

"Ako nam Vesić i Šarčević budu vodili reformu obrazovanja po nalogu premijera, slobodno možemo da se pomirimo sa činjenicom da će uvođenje dualnog obrazovanja biti najštetniji, najpogubniji i najopasniji od svih eksperimenata, nepromišljenih ideja i populističkih poteza u obrazovanju", zaključila je Jerkov.

Prema njenoj oceni, celokupna stručna i naučna javnost je protiv uvođenja dualnog obrazovanja, zato što će rezultat biti školovanje dece za radna mesta koja ne postoje. Jerkov ističe da DS neće dozvoliti da generacije budućih đaka budu upropašćene zbog nečije fiks ideje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track