MIHAJLOVIĆ: Koridor 10 možda već krajem 2016.
Foto: FoNet

Radi se brže i efikasnije

MIHAJLOVIĆ: Koridor 10 možda već krajem 2016.

Društvo -
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da bi Koridor 10 možda mogao da bude završen već krajem 2016. godine i ocenila da je to pitanje budućeg razvoja Srbije, naglasivši da Vlada Srbije sprovodi u delo svoja obećanja.

Mihajlović je rekla i da će na izgradnji železničkog koridora Beograd-Budimpešta raditi i domaće kompanije, a ne samo kineske.

"Ove godine smo toliko radili da mislimo da možda već krajem 2016. možemo da završimo Koridor 10. Neka je to i dva, tri meseca dalje, neka je to i u martu 2017. Ali konačno ćemo imati Koridor 10, vratiće se transport robe i ljudi koji sada ide preko Bugarske i Rumunije, a to znači otvaranje novih fabrika i novih distributivnih centara, to je razvojni projekat", istakla je Mihajlović.

Ona je ukazala da je uradila ono što je i obećala, a to je da će se na koridorima 10 i 11 raditi mnogo brže, efikasnije i preglednije i da će mnogo više domaćih kompanija raditi na njima.

"U ovoj godini izgradili smo 91,1 kilometar autoputa. To nije malo, to je više nego u prethodnih nekoliko godina zajedno. I na tom autoputu građani voze, oni već sada koriste taj autoput", naglasila je Mihajlović.

Dodala je da je izgrađeno 209 mostova od 234 i probijeno devet tunela, dok su ostala još cetiri, a takođe je rehabilitovano 200 kilometra puta.

"Nećemo tu stati. U 2016. godini gradimo 90 kilometara puta. Dakle, sve ono što smo obećali mi smo to zaista i uradili", istakla je Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track