Ministru ističe vreme: Tasovac smenjuje Jovana Despotovića zbog tendera
Foto: Dado Đilas

Odbio da potpiše ugovor

Ministru ističe vreme: Tasovac smenjuje Jovana Despotovića zbog tendera

Društvo -
On naglašava da je jedini razlog za hitnost postupka smene to što nije podlegao pritiscima i mešao se u rad tenderske komisije

BEOGRAD - Direktor Muzeja savremene umetnosti Jovan Despotović, čiju smenu traže UO te kuće i Ministarstvo kulture, tvrdi da je odbio da potpiše štetan ugovor, preneli su mediji.

On naglašava da je jedini razlog za hitnost postupka smene to što nije podlegao pritiscima i mešao se u rad tenderske komisije.

U saopštenju u kom je pokrenuta inicijativa za smenu Despotovića koju je potpisao predsednik UO Muzeja savremene umetnosti Dušan Otašević, stoji da je "svojim nepostupanjem i dužim, nenajavljenim i neobrazloženim periodima odsustva iz muzeja, doveo u pitanje poslovanje ustanove u svim segmentima rada.

Kako je navedeno, Despotović je s druge strane rekao da su članovi UO samo potpisali ono što im je stiglo iz Ministarstva kulture.

"Ministru vreme ističe, svemu doprinosi i to što je o otvaranju muzeja više puta govorio i sam premijer, a ministar je konačno shvatio da neću podleći pritiscima i potpisati ugovor sa firmom samo zbog toga što je dala najjeftiniju ponudu. Vrednost posla je oko 800 miliona dinara, pa kad mi stručnjaci objasne kako je moguće da firma koja je ponudila oko 45 miliona dinara odradi dobar posao, onda ću se javno izviniti ministru. Tenderska komsija se vodi i drugim kriterijumima, na primer odabirom onoga ko ima najbolje reference i karakteristike za taj posao. Neću sutra da sanjam da li će zbog loše odrađenog posla pasti plafon i nekog posetioca ubiti", rekao je Despotović za medije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track