PLATIČEVO: Rebić obišao skladište oružja i municije
Foto: MUP Srbije

U pratnji predstavnika američke ambasade i Evropske unije

PLATIČEVO: Rebić obišao skladište oružja i municije

Društvo -

Vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić obišao je danas, sa predstavnicima američke ambasade i Evropske unije, skladište malokalibarskog i lakog oružja i municije Ministarstva unutrašnjih poslova u Platičevu i istakao da je ovaj objekat opremljen po najvišim bezbednosnim i tehničkim kriterijumima Evropske unije.

"Strategijom kontrole malokalibarskog i lakog naoružanja Republika Srbija je sebi kao prioritet postavila uspostavljanje jasnih procedura za bezbedno skladištenje streljačkog i lakog naoružanja“, rekao je Rebić i ukazao na to da je MUP aplicirao za donaciju sredstava kojim su izgrađeni magacinski prostori u Platičevu, u okviru projekta UNDP, saopštio je MUP.

Direktor je naglasio da su radovi na rekonstrukciji ovog objekta započeti u septembru ove godine, a da Srbija danas ima izuzetno moderan kompleks sa pet magacinskih prostora u kojima će po najvišim bezbednosnim i tehničkim kriterijumima biti smešteno lako i malokalibarsko naoružanje. Projekat u Platičevu uspešno je realizovan zahvaljujući srpskim partnerima i američkoj ambasadi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track