(VIDEO) ŠESTOPRSTI GITARISTA IZ NIŠA: Marko je srpska verzija Lane Del Rej
Foto: Facebook

Sve se može, kad se hoće

(VIDEO) ŠESTOPRSTI GITARISTA IZ NIŠA: Marko je srpska verzija Lane Del Rej

Društvo -
Marko Marjanović je mladić koji je rođen sa 6 prstiju, ali to ga ne sprečava da maestralno svira gitaru. Pod umetničkim imenom Mark Rainey, ovaj mladić je postavio svojih nekoliko numera na svoj "jutjub" kanal gde je naišao na brojne pozitivne kritike.

To što mu nedostaju četiri prsta na levoj rucu Marku nije slomilo vedar duh, već je sam naučio da svira gitaru, kompinuje i producira muziku i tako pokazao svim osobama sa hendikepom da se uz dobru volju može gotovo sve.

Pre nekoliko dana Marko je objavio i atraktivan spot za numeru "Legs" koji je za par dana videlo više hiljada ljudi, dok su komentari veoma pozitivni i konstatuju da je Markova muzika i spot u "svetskom rangu", dok su brojni i oni koji ga upoređuju sa megapopularnom muzičarkom Lanom Del Rej.

"Imao sam 16 godina kada sam dobio prvu gitaru. Od nje sam čak odustao u nekom trenutku dok nisam dobio električnu gitaru preko koje sam se zaljubio u muziku", priča Marko i objašnjava zašto mu je pseudonima Mark Rainey.

"Ime je Rejni jer mi je u tom trenutku muzika bila setnija od onoga čime se sada bavim", objašnjava Marko koji je svestan da on primer mnogim ljudima koji su u sličnom položaju.

"Bez obzira na to da li smo drugačije rođeni, ako dovoljno predano radimo na nečemu, možemo i da uspemo u tome", kaže Marko.

Još dva dana i videćete šta smo snimili krajem leta :)!#Legshttps://www.facebook.com/musicmarkraineyhttps://twitter.com/rainey_markPhoto credit: Aleksandar Stojkovic, 2015

Posted by Marko Marjanovic on Tuesday, 27 October 2015

(Z. T. D.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track