VUČIĆ: Nemačka da nam pomogne u unapređenju obrazovanja
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nemačko-srpska inicijativa za održivi rast i zapošljavanje

VUČIĆ: Nemačka da nam pomogne u unapređenju obrazovanja

Društvo -
Za Srbiju je najznačajnije da uredi tržište rada i tržište obrazovanja, jer samo oni koji napreduju i uče imaju šansu za uspeh, a za to nemamo mogućnost bez pomoći Nemačke, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je na prvoj sesiji dijaloga u okviru Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje, konstatovao da Srbija mora još mnogo toga da uradi, pre svega u oblasti vladavine prava, efikasnosti pravosuđa, kao i transparentnosti javnih nabavki.

Ipak, kako je istakao, za Srbiju najeći problem predstavlja uređenje tržišta rada i tržišta obrazovanja.

"Na te dve stvari moramo da radimo istovremeno u narednom periodu, a za koje nemamo ni dovoljno znanja ni mogućnosti bez nemačke podrške i pomoći, ne toliko u novcu, koliko u saznanjima koje treba da nam prenesu", rekao je Vučić.

On je dodao da je naša zemlja zainteresovana da uči od 162 predstavnika Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, koliko ih se nalazi u Srbiji.

"I bilo bi dobro kada bismo s tim mogli da nastavimo u većem obimu, jer samo oni koji napreduju i uče imaju šansu za uspeh", zaključio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track