ŽIVKOVIĆ OSUDIO NAPADE NA NOVINARE: Vučić ima bolesne pretenzije da sebe proglasi državom!
Foto: Dragana Udovičić

lider nove stranke

ŽIVKOVIĆ OSUDIO NAPADE NA NOVINARE: Vučić ima bolesne pretenzije da sebe proglasi državom!

Politika -

BEOGRAD - Lider Nove stranke Zoran Živković reagovao je na pisanje Kurira o šokantnim dešavanjima na dan predsedničke zakletve Aleksandra Vučića, kada su batinaši brutalno tukli novinare i građane.

Živković žestoko osuđuje napad na novinare.

foto: E Stock/Aleksandar_Bačlija

"Fotografijama dokumentovani teror nad novinarima na dan inauguracije Aleksandra Vučića, potvrđuje ono na šta je Nova stranka već ukazivala: da su privatni, parapolicijski, S(N)S odredi počeli da, nad građanima Srbije i poslenicima javne reči, praktikuju i otvorene gestapovske metode iživljavanja. Jeziva je slika na kojoj batinaši borilačkim zahvatima, davljenjem i zavrtanjem ruku, sprečavaju novinare da profesionalno izveštavaju sa događaja, dok pripadnici regularne policije mirno stoje postrani i ne preduzimaju ništa", oštro komentariše za Kurir Zoran Živković napade na novinare o kojima smo danas pisali.

NAPADNUT DEJAN ANĐUS: Huligan nasrnuo na novinara posle optužbi o Vučićevoj privatnoj vojsci

Živković podseća da je država ta koja jedina ima monopol nad silom i insistira na hitnoj istrazi i saopštenju identiteta nasilnika.

foto: E Stock/Aleksandar_Bačlija

"Država je ta koja jedina može da ima monopol nad sredstvima sile. Budući da državni organi statiraju u sceni brutalnog nasilništva, pitamo ko je imenom i prezimenom - suspendovao državu, odnosno ko je i sa kakvim tačno motivima i instrukcijama pravo na bezuslovnu primenu sile stavio u ruke privatnih plaćenika. U ovom konkretnom slučaju, žrtve su novinari. Šire gledano, žrtve i zatočenici postaju svi građani Srbije. Lica batinaša se jasno vide na fotografijama i njihova identifikacija je lako izvodiva. Zato zahtevamo od profesionalaca u nadležnim organima da odbrane čast svoje profesije, ali i samu državu, i povedu hitnu istragu, saopšte identitete nasilnika i procesuiraju ih u skladu sa zakonom. U protivnom, saučestvuju u ispunjavanju bolesnih pretenzija Aleksandra Vučića - da institucije okači o klin, a sebe proglasi državom", rekao je Zoran Živković za Kurir.

Na pitanje da prokomentariše zašto je izostala reakcija MUP i ministra Nebojše Stefanovića na ove događaje Živković kaže.

foto: E Stock/Aleksandar Bačlija

"Zato što je on organizator tog nasilništva i svojom izjavom bi to samo i potvrdio", dodao je Živković.

Podsetimo, Kurir je došao do ekskluzivnih fotografija koje dokazuju da su u danu kad je Aleksandar Vučić položio zakletvu i postao predsednik Srbije novinare i foto-reportere koji su pratili miting podrške SNS, odnosno kontramiting opozicije, bezumno napali batinaši! Vučić je pre 13 dana - 31. maja, položio zakletvu, a taj dan ostaće upamćen jer su zasad nepoznati batinaši napali novinare četiri redakcije - Espresa, Danasa, Insajdera i Vajsa.

HOĆEŠ DA TI LUPIM ŠAMAR? Simpatizeri SNS brutalno napali novinarku Espresa! (VIDEO)

(Kurir.rs/M.J., Foto: Dragana Udovičić, E Stock/Aleksandar Bačlija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Radikalizovan štrajk u Goši, blokirana Železnička stanica u Smederevskoj Palanci!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track