(FOTO, VIDEO) POLICIJA ČEŠLJA POSLANIKE NAKON INCIDENTA U SKUPŠTINI, OBRADOVIĆ DAJE IZJAVU U ČETVRTAK: Odazvaću se pozivu da vidim o čemu se radi!
Foto: Fonet

LIDER DVERI GAĐAO MIŠEM MARTINOVIĆA

(FOTO, VIDEO) POLICIJA ČEŠLJA POSLANIKE NAKON INCIDENTA U SKUPŠTINI, OBRADOVIĆ DAJE IZJAVU U ČETVRTAK: Odazvaću se pozivu da vidim o čemu se radi!

Politika -

Lider Dveri Boško Obradović u četvrtak će u Skupštini dati izjavu policiji u vezi sa incidentom u kojem je, prošle nedelje, na sednici Administrativnog odbora, kompjuterskim mišem gađao predsednika tog tela Aleksandra Martinovića.

Policija je Obradoviću preko skupštinskih službi uputila poziv i obavestila ga da je u toku prikupljanje informacija o dešavanjima na spornoj sednici.

Sukob zbog kazne

Sukob između Obradovića i Martinovića izbio je na sednici Odbora na kojoj se raspravljalo o kazni udaljenja na 20 dana zasedanja koju je lideru Dveri izrekla predsednica parlamenta Maja Gojković.

"Odazvaću se na ovaj informativni razgovor da vidim o čemu se radi i da li je to policija počela da saslušava poslanike u Skupštini", kaže Obradović i dodaje da direktnih poziva iz policije ili tužilaštva nije bilo.

Policija će, kako navode beogradski mediji, narednih dana uzeti izjavu i od Martinovića kao i od drugih poslanika koji su prisustovavali incidentu na zasedanju Administrativnog odbora.

foto: Fonet

Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu, policija će pregledati i snimak sednice i ispitati sve okolnosti u vezi sa napadom na predsednika Odbora. Nakon što policija utvrdi sve okolnosti i činjenice, tužilac će odlučiti da li ima osnova za pokretanje postupka.

foto: Fonet

Tužilaštvo je zatražilo da se incident istraži nakon što je dobilo dopis Martinovića u kojem on traži da se utvrdi da li u događajima na Odboru ima elemenata krivičnog dela. U vezi sa istim događajem prijavu tužilaštvu podneli su i Marijan Rističević (NSS) i Marko Atlagić (SNS).

(Kurir.rs/Večernje novosti/V. M. - N. B./ Foto: Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track