PREDSEDNIK VUČIĆ O UDARIMA NA SRBIJU: Ne borim se ni za Putina ni za Bajdena, nego za sve divne ljude u našoj zemlji
Foto: Printscreen/Pink

PREDSEDNIK VUČIĆ O UDARIMA NA SRBIJU: Ne borim se ni za Putina ni za Bajdena, nego za sve divne ljude u našoj zemlji

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju novog pogona danske fabrike Grundfos u Inđiji, posle čega je odgovarao na pitanja novinara i o drugim aktuelnim temama.

Odgovarajući na pitanje kakav će biti stav Srbije prema očekivanoj odluci ruske Dume da pripoji delove Ukrajine, Vučić kaže:

"Srbija to ne može i neće da prizna, jer se Srbija drži Međunarodnog javnog prava i Rezolucije 1244. Mi štitimo svoj teritorijalni integritet, kao i teritorijalni integritet drugih zemalja. To je jedino sigurno".

BRIGA ME ZA STRANE LIDERE, BORIM SE ZA SVE DIVNE LJUDE U SRBIJI

Govoreći o pritiscima na Srbiju:

"Vučić zbog Putina ne uvodi sankcije? Ja se ne borim ni za Putina, ni za Bajdena, ja se borim za ove divne ljude, za našu decu i roditelje, za sve ljude u Srbiji. Baš me briga za strane lidere. Gledam kako da u ovim teškim trenucima Srbija ne bude na njihovom udaru i gledam kako da razmišljam o danu posle. Neko mora da razmišlja šta ćemo sutra kad budemo imali mir, jesmo li uspešno odbranili naše interese ili nismo".

Aleksandar Vučić, Inđija, Grundfos
foto: Printscreen/Pink

"Postoje brojni pritisci, očekujem da ću moći više o tome da govorim građanima Srbije nakon svih tih razgovora. Shvatio sam da ti mediji su samo politički instrument, tako da kad budu sledeći put govorili o nezavisnosti medija, samo ću ih podsetiti o onih iz Brisela, to govori da oni imaju sve manje strpljenja, kod nas sve grupe za pritisak biće angažovane i za jednu i za drugu stranu, kako ko koga plaća. Ali za nas koji nismo plaćeni, gledamo šta su naši interesi i o tome ću posle da govorim. Znam dokle mogu da idem da ne naškodim našoj zemlji, a znam i dokle neću da idem".

"Stvari se danas menjaju neverovatnom brzinom, to će biti 41 zemlja, ceo zapadni Balkan, gde oni računaju da je Kosovo šesta zemlja, a misle svakako na entitet ne na državu. Ali to je nešto sa čime ćemo morati da se suočavamo. Predstoji nam težak 5. oktobar, nažalost, bio sam u pravu kada sam o tome govorio, pritisak i nervoza po pitanju rešavanja problema Kosova će da raste i neće nam biti jednostavno".

"Ja sam precizan, znam dokle smem da idem da ne naškodim svojoj zemlji".

Aleksandar Vučić, Inđija, Grundfos
foto: Printscreen/Pink

VAŽNO JE DA SRBIJA IMA STABILNU POLITIKU

Odgovarajući na pitanje o izjavi Dragana Đilasa o uvođenju sankcija Rusiji, rekao je:

"Ja ne verujem nekim drugim koji su govorili da ću ja da dovedem do sankcija, a oni su bili za sankcije i obmanjivali narod. Ovo je sad već politika koju ponavljaju svaki dan. Razumem ih. Pokušavaju na različite načine da iznose svoje političke stavove. Važno je da Srbija ima stabilnu politiku".

OBRAĆANJE 8. OKTOBRA

"Ja ću se po svim važnim pitanjima obratiti građanima Srbije u subotu 8. oktobra. Tada ćemo ljude obavestiti kakve ćemo mere za štednju energije sprovesti i kakvu ćemo politiku voditi. Tada će ljudi znati i kolika će primanja imati", počeo je Vučić.

"U međuvremenu ću, počev od petka, imati mnogo sastanaka".

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:13

Vučić o sastanku sa predsednikom Irana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track