DA NIJE KURIRA SRBIJA NE BI ZNALA ŠTA SE DEŠAVA U CRNOJ GORI: Đurđev o šizofreniji Informera i Pinka
Foto: Srpska Liga

Aleksandar Đurđev

DA NIJE KURIRA SRBIJA NE BI ZNALA ŠTA SE DEŠAVA U CRNOJ GORI: Đurđev o šizofreniji Informera i Pinka

Politika -
Najviše čudi šizofrenija lista Informer koji u Srbiji pokušava da se nametne kao prorusko glasilo, plaća bilborde za doček Putina, a u Crnoj Gori radi kao NATO bilten koji napada lidere opozicije, kaže predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev

Povodom brutalne kampanje protiv Srba u Crnoj Gori i crnogorske opozicije, koju sprovode Informer CG i Pink M, predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev se u izjavi za Kurir zapitao kako je moguće da su ti mediji u Srbiji prosrpski, a u Crnoj Gori antisrpski.

Kako komentarišete medijsku satanizaciju Aleksandra Rodića, njegove porodice i Kurira, zbog izveštavanja o Crnoj Gori?

- Da nije bilo Kurira, ljudi u Srbiji ne bi ni znali da se u Crnoj Gori dešavaju demonstracije i da policija batina i hamerima gazi demonstrante. Otud veoma čudi i zabrinjava što neki drugi mediji iz Srbije, Pink I Informer, učestvuju u napadima na izveštavanje Kurira. Takođe čudi kako su ostalim medijima dešavanja u Podgorici bila gotovo marginalna. O njima su vrlo malo izveštavali i Novosti i Politika - rekao je Aleksandar Đurđev.

Koju igru igra Informer, koji su ovde predstavlja kao prosrpsko glasilo, a u Crnoj Gori stanizuje Srbe i tamošnju opoziciju?

- Pitanje koje zahteva odgovor je kako je moguće da mediji čiji su vlasnici u Srbiji, u Crnoj Gori služe za napade na političke predstavnike Srba i druge srpske medije. Najviše čudi šizofrenija lista "Informer" koji u Srbiji pokušava da se nametne kao prorusko glasilo, plaća bilborde za doček Putina, a u Crnoj Gori radi kao NATO bilten koji napada lidere opozicije koji su protiv članstva u Severnoj alijansi. U Srbiji su prosrpski mediji, a u Crnoj Gori antisrpski, u Srbiji su proruski mediji a u Crnoj Gori šire mržnju i klevete protiv Rusije, kaže Đurđev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track