DAČIĆ SAHRANIO DRUGA: Mrka nek ide za Slobom u grob?!
Foto: Dado đilas I Nebojša Mandić

pre roka

DAČIĆ SAHRANIO DRUGA: Mrka nek ide za Slobom u grob?!

Politika -
Lider SPS poručio da svi u stranci koji i dalje žive s Miloševićevom slikom mogu slobodno da pođu za njim, uključujući i Milutina Mrkonjića

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izgleda da je otpisao iz stranke svog dugogodišnjeg partijskog saborca Milutina Mrkonjića i pre roka ga poslao u „večna lovišta“! Dačić je, naime, poručio vremešnom socijalisti, ni manje ni više, nego da „ide sa Miloševićem“!

Mrkonjić nikada nije krio divljenje prema bivšem predsedniku Slobodanu Miloševiću, s ponosom je godinama držao njegovu sliku u ministarskom kabinetu u zgradi Vlade, a nedavno je, uoči godišnjice njegove smrti, izjavio da je „tužan što ga nema devet godina“. Sve ovo očigledno Dačiću nije po volji, te je, govoreći o promenama u partiji, oštro poručio:

Raskrstite s duhovima

- Neću više da budem predsednik stranke koja i dalje živi sa slikom Slobodana Miloševića kao predsednika - rekao je lider SPS u intervjuu za Politiku, a na konstataciju da će ovom izjavom pogoditi Mrkonjića, bez uvijanja je odgovorio:

- Ma mogu da pogodim koga god hoću, ali to je prošlost. Nek ide s Miloševićem ko hoće.Komentarišući Dačićevu izjavu, Dragomir Anđelković, politički analitičar, ocenio je da je lider SPS poručio Milutinu Mrkonjiću da ga više ne vidi u vrhu partije.

Karton za Mrku

- Jasno je da je Dačić ovom izjavom poručio da je raskrstio sa Mrkonjićem, kao i sa svima koji slede Miloševićevu ideologiju, i da za njega nema mesta u rukovodstvu stranke. To jesu prejake reči za jednog lidera - smatra Anđelković. Dejan Vuk Stanković, ocenjuje da je Dačić dao jak žut karton Mrkonjiću.Neće da priča

- Dačić je ovim poručio da ko god hoće da se rukovodi tom ideologijom, nema šta da traži u rukovodstvu stranke - poručio je Dejan Vuk Stanković.Mrkonjić nije bio previše raspoložen da priča o ovoj temi, već je samo kratko rekao: „Vozim, ne mogu da pričam o tome“ i spustio slušalicu.

Zbog odlaska na Miloševićev grob bivši ministar građevinarstva zaratio je i sa stranačkim kolegom Brankom Ružićem. Zasmetalo mu je što je Ružić rekao da je njegov odlazak na Miloševićev grob njegov lični čin, a ne stav stanke, na šta je ovaj uzvratio da je mladi socijalista „podvojena ličnost“ i da jedno priča, a drugo radi.

„Ubi“ ga ljubav prema Slobi... Milutin Mrkonjić
„Ubi“ ga ljubav prema Slobi... Milutin Mrkonjić

Šta biKritikovao,a sad ćuti

Na pitanje Kurira otkud to da je poslao Mrkonjića u „večna lovišta“ i poručio mu da ide sa Miloševićem, Dačić nije odgovorio.

Reagovanja u SPS

Novica Tončevpa Milošević je u grobu?!Kako da Mrkonjić ide sa Miloševićem, pa on je u grobu?! Naš predsednik to nikad ne bi rekao. Mislim da je hteo da poruči da svi treba da imamo sliku Ivice Dačića u kancelariji, a ne fotografiju Slobodana Miloševića.Branko RužićDačić je u pravuPredsednik Dačić je na vrlo temeljan i istorijski utemljen način ukazao na elementarnu istinu da se ne živi od prošlosti, već od sadašnjosti i projekcije budućnosti koja će biti od interesa za građane Srbije.Dijana VukomanovićDačić i Mrka su drugariMogu da posvedočim da Dačić i Mrkonjić imaju vrlo otvoreni odnos, da su uvažavaju. Dačić nema potrebu da se nakon 10 godina nadgornjava sa bilo kim unutar naše partije. Želeo je da kaže da SPS mora da menja sliku o sebi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track