LUDAČKE IDEJE: Vučićević umislio da će kriminalci ubiti Vučića kao i Đinđića
Foto: Nemanja Pančić, Profimedia

Zona sumraka: Neverovatna „otkrića“ vlasnika Informera

LUDAČKE IDEJE: Vučićević umislio da će kriminalci ubiti Vučića kao i Đinđića

Politika -
Dragan J. Vučićević tvrdi da su se u Beogradu pojavili egzekutori iz podzemlja koji su učestvovali u likvidacijama širom Srbije pred atentat na srpskog premijera 2003. godine

BEOGRAD - Vlasnik i urednik Informera Dragan J. Vučićević, u dramatičnom nastupu na TV Pink, išao je čak dotle da je tvrdio da se premijeru Aleksandru Vučiću sprema ista sudbina kao i Zoranu Ðinđiću!Kao „dokaz“ za to Vučićević je rekao da su se u Srbiji pojavili isti kriminalci koji su učestvovali u likvidacijama iz vremena pred atentat na Đinđića.- Sad u Beogradu, prvi put posle deset godina, boravi ekipa kriminalaca koji stoje iza nekih nerazjašnjenih atentata i ubistava koji su prethodili ubistvu Zorana Đinđića - rekao je juče prvi čovek Informera.Svi mu se smejuOve tvrdnje, međutim, naišle su na podsmeh kod stručnjaka za bezbednost, koji ocenjuju da su u funkciji dizanja tenzije u Srbiji.Bivši pripadnik SDB i bezbednosni analitičar Boža Spasić smatra da su Vučićevićeve izjave budalaštine.- Na takav način izaći pred javnost, i to na nacionalnoj televiziji u udarnom terminu, i bez ikakvih validnih dokaza, čista je bahatost i budalaština, koja premijeru Vučiću nanosi veliku štetu. Ne znam da li je u pitanju podizanje tiraža njegovom listu, ali još jedan ovakav nastup i Informer slobodno mogu da ugase. Ovakvo ponašanje je van svake kontrole - poručuje Spasić.On dodaje da bi kabinet Aleksandra Vučića morao hitno da reaguje nakon skandaloznog televizijskog nastupa Dragana J. Vučićevića.

Sluti neko zlo... Atentat na Zorana Đinđića
Sluti neko zlo... Atentat na Zorana Đinđića

Dizanje tenzije

Bivši načelnik beogradske policije Marko Nicović takođe veruje da Vučićevićeve tvrdnje nemaju jake osnove.- Da tako ozbiljni kriminalci krstare Beogradom, bili bi uhapšeni, a ne bi ni informacije o udaru na Vučića tako lako stizale. Nije to pijaca pa da svako sazna šta hoće, atentati se spremaju u velikoj tajnosti. Kad bi se o udarima tako lako saznavalo, nijedan atentat na kugli zemaljskoj ne bi uspeo. Ove njegove reči su u funkciji dizanja tenzije u Srbiji, ništa više. Neko će mu možda i poverovati, ali ko ima iole mozga, teško da će uzeti za ozbiljno ove njegove reči - kaže Nicović.Kriminolog Dobrivoje Radovanović slatko se nasmejao na Vučićevićeve izjave.- Da nije možda Vučićević uključen u organizovanje državnog udara kad već zna sve to? Ma dajte, molim vas, to je toliko smešno... Ko hoće da mu poveruje, neka se samo seti Kolinde u vešu na naslovnici Informera, a to mu čak nije jedini biser. On je zabavljač. Doduše, narod veruje u sve i svašta, pa me ne bi začudilo da ga neki i ozbiljno shvate. Međutim, Vučićević nema nikakvog uticaja na razvoj ove zemlje, osim što glasa za SNS - rekao je on.MUP bez komentaraKurir je povodom Vučićevićevih tvrdnji zatražio komentar od nadležnih u MUP i pitao da li imaju saznanja da u Beogradu boravi ozbiljna ekipa kriminalaca, ali odgovor nismo dobili.
Širi strah... Dragan Vučićević
Širi strah... Dragan Vučićević

Nastavak Vučićević tvrdi da je biznismen premijeru nu dio 20 miliona evraVUČIĆ ODBIO MITO OD MIŠKOVIĆA, ALI GA NIJE PRIJAVIO POLICIJI?!Dragan Vučićević sinoć je nastavio sa svojim ludilom i u emisiji „Panorama“ na TV Studio B, gde je, pored poznate priče o spremanju haosa u Srbiji i svrgavanju premijera, izjavio da je biznismen Miroslav Mišković nudio 20 miliona evra premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da ga država ne bi krivično gonila i da bi bio oslobođen!- Vučić je jedina budala koja nije uzela novac - kazao je sinoć samouvereno Vučićević, posle čije izjave se nameće pitanje zašto, ako je to istina, premijer o pokušaju podmićivanja nije obavestio policiju.Vučićević se požalio i da pokušava da dođe do premijera i da ga je zvao posle jutarnje emisije na Pinku, ali da opet nije stupio u kontakt s njim?!- Čovek mi se ne javlja, ne mogu da dođem do njega - zakukao je urednik Informera, ponovivši jutarnje optužbe na račun Zorane Mihajlović, televizije N1 i Kurira, i najavivši da se sprema pokušaj atentata na predsednika Vlade!- Pratite šta će se dešavati do srede. Haos će kulminirati u petak - rekao je Vučićević, čije se stanje očito pogoršava iz sata u sat.

Krivično deloZA IZAZIVANJE PANIKE DO PET GODINA ZATVORAKrivičnim zakonikom Srbije predviđena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora za izazivanje panike i nereda putem sredstava javnog informisanja.„To delo čini onaj ko iznošenjem ili prenošenjem lažnih vesti ili tvrđenja izazove paniku ili teže narušavanje javnog reda i mira“, navodi se u zakoniku.

Božo PrelevićILI ZA BOLNICU, ILI ZA ANALIZUAdvokat i bivši koministar policije Božo Prelević smatra da bi trebalo reagovati na tvrdnje Dragana J. Vučićevića.- Njegov nastup je za hospitalizaciju ili duboku analizu svega što je ispričao. Ako je reč o njegovom umišljaju, to je, rekao bih, čista fantazija - kaže Prelević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track