MINISTAR STEFANOVIĆ: Nema razloga da Haradinaj ne bude izručen Srbiji
Foto: Zorana Jevtić

Srbija dostavila sve potrebne informacije

MINISTAR STEFANOVIĆ: Nema razloga da Haradinaj ne bude izručen Srbiji

Politika -

BEOGRAD - Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je danas da je Srbija dostavila nadležnom Apelacionom sudu u Kolmaru apsolutno svaki dokaz o optužbama protiv Ramuša Haradinaja za ratne zločine nad Srbima i da ne vidi razlog da Haradinaj ne bude izručen Srbiji.

Upitan o izjavi portparolke francuskog suda Sandre di Rosa da odluka o zahtevu Srbije o izručenju Haradinaja neće biti doneta na sutrašnjem ročištu, već najverovatnije ponovo odložena, Stefanović je za izjavio da je ministarstvo pravde Srbije dostavilo sve potrebne informacije i sve što je francuski sud tražio od Srbije da bi se izjasnio o optužbama protiv Haradinaja.

(VIDEO) SUD U KOLMARU: Haradinaja izveli iz sudnice! Odluka 6. aprila!

"Dostavili smo dokaze za koje mi mislimo da su veoma čvrsti. Ne vidimo razlog da Haradinaj ne bude izručen Srbiji, ali to nije u našim rukama to je u rukama francuskog suda. Narednih dana ćemo imati informaciju šta je to što sud dodatno traži, ako nešto traži", naveo je on.

Stefanović je podsetio da optužbe Srbije protiv Haradinaja nisu političke prirode, već su to optužbe za užasne ratne zločine nad Srbima.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track