SASTANAK SA NEMAČKIM DRŽAVNIM SEKRETAROM: Vučić i Rot razgovarali u Vladi Srbije
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Srdačan susret

SASTANAK SA NEMAČKIM DRŽAVNIM SEKRETAROM: Vučić i Rot razgovarali u Vladi Srbije

Politika -

Nemački državni ministar Mihael Rot preneo je danas zahvalnost premijeru Aleksandru Vučiću na posvećenosti održavanju političke stabilnosti na zapadnom Balkanu, a srpski premijer je izrazio zahvalnost na podršci kancelarke Angele Merkel i nemačke Vlade u evropskim integracijama, kao spoljnopolitičkom prioritetu Srbije.

Predsednik Vlade Srbije primio je danas u vladi Srbije državnog ministra za Evropu u Ministarstvu inostranih poslova Savezne Republike Nemačke, a oba sagovornika konstatovala su da odnose Srbije i Nemačke odlikuje dobra i intenzivna saradnja u svim oblastima, saopššteno je iz Vlade.

Premijer je rekao da Srbija želi da bude pouzdan i odgovoran partner Nemačkoj i drugim zemljama Evropske unije i zahvalio na snažnoj podršci kancelarke Merkel i nemačke Vlade u evropskim integracijama, kao spoljnopolitičkom prioritetu Srbije.

Državni ministar Rot je izrazio zahvalnost premijeru Vučiću na posvećenosti pomirenju na Zapadnom Balkanu, kao i za konstruktivnu ulogu u održavanju političke stabilnosti u regionu i doprinos saradnji kroz Berlinski proces.

Vučić i Rot su se saglasili da su i ekonomski odnosi dve zemlje veoma dobri, sa velikim mogućnostima za dalji razvoj saradnje Nemački državni ministar je rekao da reforme Vlade Srbije za rezultat imaju i povećani interes nemačkih kompanija za ulaganje ili proširenje poslovanja u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track