SERŽ BRAMERC: Za nekoliko dana odluka o žalbi na oslobađajuću presudu Šešelju
Foto: Marina Lopičić

SERŽ BRAMERC: Za nekoliko dana odluka o žalbi na oslobađajuću presudu Šešelju

Politika -
HAG - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas, posle oslobađajuće presude Vojislavu Ssešelju, da je uveren da porodice žrtava i puno ljudi neće biti zadovoljni ovim ishodom, te da tužilaštvo u velikoj meri deli njihovu frustraciju.

Bramerc je potvrdio da je njegova Kancelarija primila na znanje oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju te da će nakon pažljive analize obrazloženja sudskog veća za nekoliko dana odlučiti hoće li se žaliti.

Dodao je da će njegova kancelarija proučiti argumente i onda odlučiti hoće li se žaliti. Bramerc je nakon izricanja oslobađajuće presude Šešelju po svim tačkama optužnice rekao da je očekivao da će sudsko veća razmotriti predočene dokaze i doneti odluku o tome je li bilo individualne odgovornosti optuženog za počinjene zločine.

"Videli ste da je sudsko veće napravilo puno širu analizu sukoba i njegovih aspekata, a mi smatramo da to nije u skladu činjeničnom stvarnošću, ali sada je prerano za zaključke", rekao je Brammerc, dodajući da ima određeni broj elementa u presudi za koje smatra da su činjenično netačne, prenela je Hina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track