VUČIĆ SEČE BAHATE ČLANOVE: Oni koji vole skupe satove i automobile napolje iz SNS!
Foto: Tanjug

Glavni odbor SNS

VUČIĆ SEČE BAHATE ČLANOVE: Oni koji vole skupe satove i automobile napolje iz SNS!

Politika -
I mi imamo bahate ljude i onaj ko nije spreman na samoodricanje treba da napusti SNS, rekao je Vučić u otvorenom delu sednice

BEOGRAD - Očuvali smo punu političku i ekonomsku stabilnost zemlje i to je veliki uspeh, izjavio je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić večeras na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke i istakao da analiza prvih 15 dana januara pokazuje da se konsolidacija ekonomije nastavlja.

Prva dobra vest, je da je PDV u porastu, konsolidacija se nastavlja, porasla je i naplata akciza za naftu, naplata akciza na cigarete ostala je ista i to su izvanredni pokazatelji da smo smo na dobrom putu, rekao je Vučić.

On je takođe rekao da će planirani deficit u januaru biti manji za oko milion i po evra. Smanjili smo plate i penzije, ali potrošnja se nije smanjila, rekao je Vučić i podsetio da SNS, ulaskom u vladu, nije želeo da liči na prethodnu, bahatu vlast.

Ali, rekao je Vučić i mi imamo bahate ljude i onaj ko nije spreman na samoodricanje treba da napusti SNS, rekao je Vučić u otvorenom delu sednice Glavnog odbora stranke.

Predsednik SNS je naveo da u stranci i dalje ima ljudi koji vole skupe automobile, skupe satove i da letuju u skupim letovalištima van Srbije.

- O tome ćemo nasamo. Jedno je sigurno, moraće svi da rade više, a kome se ne sviđa, može da ide. Ova stranka preživeće i bez mene, a i bez vas - kazao je predsednik SNS.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić predložio je Glavnom odboru da donese odluku da ubuduće automatski bude isključen iz stranke svako ko javnim istupanjima "ruši" SNS. "Oni koji se bore za svoje pozicije unutar stranke tako što se svađaju, i unose nered u državu i u stranku, treba odlukom stranačkih organa odmah da budu isključeni iz stranke", rekao je Vučić na sednici Glavnog odbora SNS. On je rekao da je u pravu potpredsednica vlade i stranke Zorana Mihajlović koja kaže da svako ima slobodu da kaže svoje mišljenje, ali, primetio je, zna se i gde se to čini - na stranačkim organima, a ne u javnosti. Povodom napada na predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Vučić je podsetio na poslovicu da ništa kraće ne traje u Srba od zahvalnosti. "Mi ćemo nastaviti da podržavamo predsednika Nikolića do kraja njegovog mandata, on je uvek uz nas, treba nam red i mir u državi", zaključio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track