Vučić: Nismo brza pošta da Šešelja isporučimo bez procedure!
Foto: Dado Đila

Jasno: Premijer o predsediku SRS

Vučić: Nismo brza pošta da Šešelja isporučimo bez procedure!

Politika -
Tužilac Haškog tribunala danas dolazi u Beograd, pa se očekuje i rasplet situacije

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da Srbija u Hag ne može da vrati Šešelja, koga Tribunal traži do 26. maja, a da se prethodno ne ispoštuju sve procedure.- Nije Srbija Fedeks ili DHL - kazao je Vučić.On je za B92 rekao da Srbija još nije dobila zvaničan zahtev za vraćanje Šešelja u Hag i da će na taj zahtev odgovoriti čim bude dostavljen.Premijer je naglasio da Srbija neće ugroziti svoju evropsku budućnost, da će nastaviti saradnju s Hagom, i istakao da će nastaviti da štiti interese naših građana. On je kazao da nema sumnje da su odluke o vraćanju Šešelja u Srbiju i zahtev za njegov povratak „krajnje nemoralni“, dodavši da u politici „na nemoralne odluke morate da razmislite kako da odgovorite“.- Orvel je rekao: „Urliči s vukovima da bi spasao svoju glavu“. Ne nameravam da učestvujem u urlikanju čopora, koji misli da nemoralnim odlukama može da promeni svet - kazao je Vučić i dodao da je Vlada odredila Sašu Obradovića da u njeno ime vodi postupak u vezi s vraćanjem Šešelja.

Oštro... Aleksandar Vučić
Oštro... Aleksandar Vučić

On je ukazao da je čudna ta žurba s vraćanjem Šešelja, ako se ima u vidu da je u Hagu proveo deset godina bez presude.- I kakva je sad to žurba ako nije želja da se u Srbiji izazove politička destabilizacija - primetio je Vučić.On je podsetio da je Šešelj počeo da prima hemoterapiju, svakih 14 dana po tri dana, upitavši šta će se desiti ukoliko se vrati u Hag i tamo premine.- Onda će Vlada Srbije biti ubica, ja ili neko drugi. Dajte da vidimo sve to, kakvo mu je zdravstveno stanje, šta im je namera, šta zakoni kažu. Nećemo ugroziti ni evropski put Srbije ni poštovanje međunarodnog javnog prava, ali ovde postoji bezbroj procedura o kojima moramo razgovarati u Hagu - zaključio je Vučić.

O Saši JankovićuKRIV SAM ŠTO GA RANIJE NISAM PRIMIOVučić je kazao da će nastaviti sastanke s nevladinim organizacijama, ali i da je njegova greška što se ranije nije sastao s ombudsmanom Sašom Jankovićem.- On je mene i ranije zvao. Ja sam kriv što nisam ispunio svoju zakonsku obavezu da ga primim - kazao je Vučić i dodao da na ombudsmana, kad su pojedini mediji pisali o samoubistvu njegovog prijatelja u njegovom stanu, nije vođena hajka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track