LOZNICA PUNA NASMEJANE MLADOSTI: Održan treći defile lozničkih srednjoškolaca
Foto: Kurir/T.Ilić

maturanti

LOZNICA PUNA NASMEJANE MLADOSTI: Održan treći defile lozničkih srednjoškolaca

Srbija -

LOZNICA – Maturanti sve četiri lozničke srednje škole, SŠ ‘’Sveti Sava’’, Srednje ekonomske škole, Gimnazije ‘’Vuk Karadžić’’ i Tehničke škole, okupili su se danas (14.6) na Trgu Jovana Cvijića na svom trećem defileu.

Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Kod spomenika Jovanu Cvijiću, smeštenom između ovih škola, izveli su kraći plesni performans,a onda je ova vesela grupa pevajući prošetala gradom. Prošli su ulicama Vlade Zečevića, pored gradske uprave, gradskim šetalištem u Cvijićevoj, Trgom Vuka Karadžića i Pašićevom, pozdravljani od slučajnih prolaznika, da bi se vratili na polazno mesto gde su zajednički odigrali Užičko kolo, a onda nastavili druženje uz di-džeja i pesme koje vole.

Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Nosili su majice različitih boje, a svaka škola imala je po jednu sa zastave Grada Loznice sa sloganom ‘’Učim–znam–vredim’’. Oko 800 maturanata, učenika četvrtog i trećeg razreda, ovako je obeležilo završetak srednjoškolskog obrazovanja, a sada ih čekaju polaganja prijemnih ispita na željenim fakultetima, ili odlazak na prva radna mesta.

Diplome će dobiti sutra, a zajednička želja svih srednjoškolaca i njihovih profesora je da ove godine imaju matursko veče tako da sa nestrpljenjem očekuju šta će o tome reći Krizni štab. Korona im je poremetila normalno školovanje, uskratila za više druženja, ali se nadaju da će ipak zajednički, na maturi proslaviti završetak srednje škole.

Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Maturantski defile organizovala je Turistička organizacija grada Loznice uz podršku gradske uprave i srednjih škola.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track