ŠOK U KRAGUJEVCU: Komšije nisu znale da je vuk u zgradi!
Foto: Dado Djilas

Divlju životinju držao u stanu

ŠOK U KRAGUJEVCU: Komšije nisu znale da je vuk u zgradi!

Srbija -
Stanari stambene zgrade Lepa Brena u Kragujevcu zgroženi činjenicom da se vučica nalazila u neposrednoj blizini njihove dece

KRAGUJEVAC - Komšije Dejana G. iz Kragujevca, koji je u stanu držao divljeg vuka, nisu znale da se ta opasna životinja nalazi u neposrednoj blizini njihove dece.Naime, pripadnici policije u saradnji s veterinarskom inspekcijom i inspekcijom za zaštitu životne sredine za Šumadijski okrug oduzeli su vučicu Kragujevčaninu Dejanu G., koji je nesrećnu životinju čuvao na osmom spratu stambene zgrade.Držao i psePrema nezvaničnim informacijama, da je vuk u stanu, nadležni organi saznali su posle žalbe stanara zgrade, koji nisu mogli da izdrže nepodnošljivi smrad koji se širio iz stana Dejana G.Da je divlja životinja bila u stambenoj zgradi koju meštani zovu Lepa Brena, nisu znale ni prve Dejanove komšije.- Prvi put od vas čujem da je unutra bio vuk. S komšijom smo imali problema, ali zbog pasa koje je tu držao - kaže komšija koji nije želeo da objavljujemo njegovo ime.On dodaje da je do pre nekoliko godina u tom stanu bilo i do 30 pasa, koje je tu dovela Dejanova majka.

Boravio u kupatilu u lošim uslovima... Vuk se sakrio iza  WC šolje  (Ilustracija)
Boravio u kupatilu u lošim uslovima... Vuk se sakrio iza WC šolje (Ilustracija)

Pripitomili je- Ona je preminula pre godinu dana i Dejan je smanjio taj broj na 15, ali ih je svejedno bilo mnogo - kaže komšija.Kako nezvanično saznajemo, vučica je bila pripitomljena, te je to mogao da bude razlog što niko od stanara nije čuo njeno zavijanje.Uskoro u zoo-vrtu- Vučica je bila ranjena i Dejan je brinuo o njoj. Kasnije kad je ojačala, nije želeo da je ostavi u divljini, gde inače pripada, jer se plašio da neće znati da se snađe - naveo je za Kurir čovek dobro upućen u celu situaciju.Tatjana Babić, načelnica Republičke inspekcije za zaštitu životne sredine, saopštila je da će životinja biti prebačena u beogradski zoo-vrt.- Kad je otkriveno da je životinja u stanu, nije postojala mogućnost da je i fizički prebacimo, ali će ona ubrzo biti prebačena u beogradski zoološki vrt - rekla je načelnica Republičke inspekcije.

Nataša VukmirovićTRAŽIO POMOĆ DA NAHRANI VUKOVENataša Vukmirović, koja radi u udruženju za zaštitu životinja Link, kaže da je Dejan verovatno želeo da pomogne životinji, ali da nije našao pravi način za to.- Dejan je verovatno hteo da pomogne životinji, da vuk ne bi bio ubijen, ali je loše to što je uradio jer nema uslova za tako nešto. Životinjama treba pomoći, ali treba poštovati zakone i bezbednost. Za Dejana sam čula dok je držao veliki broj pasa, a u poslednje vreme sam čula da je zbrinjavao i vukove. Čak je na Fejsbuku tražio novčanu pomoć kako bi nabavio hranu za njih - kaže Vukmirovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track